PRVE KRITIKE I POHVALE ZA DNEVNIK 'HRT-ovci nece izdrzati ovako zestoki tempo'

Nakon 40 godina Dnevnik HTV-a krenuo je s prikazivanjem u novom terminu, 19.00 sati i trajanjem od dugackih 60 minuta. Nakon premijernog prikazivanja Dnevnika HTV-a u novom ruhu, reakcije strucnjaka su podijeljene.

‘Definitivno je jasno kako je HRT, za svoj prvi sredisnji Dnevnik koji po novom pocinje u 19 sati i traje sat vremena, angazirao svoje najbolje ljude koji su se u glavnu informativnu emisiju javne televizije uglavnom javljali s vrlo kvalitetnim prilozima. Medutim, smatram da je sat vremena puno previse za glavnu dnevnu dozu vijesti, a bojim se i da HRT-ovci nece izdrzati ovako zestoki tempo koji su sami sebi zadali prve dnevnicke veceri. Ukratko: dobro je krenulo, ali pravo je pitanje kako ce sredisnji ‘Dnevnik’ HRT-a izgledati za dva ili tri tjedna’, komentirao je Silvije Hum za Jutarnji list.

Sivije je punih 13 godina, od 1972. do 1985. godine, na tadasnjoj Televiziji Zagreb radio za Dnevnik i kako kaze, ‘da se njega pitalo on nikada ne bi mijenjao termin’, ispricao je Silvije te pohvalio voditelje Dnevnika, Sanju Mikleusevic-Pavic i Duricu Drobca, rekavsi da ‘skupa daju dodatnu dinamiku emisiji koja djeluje pomalo CNN-ovski’.

Najvecu zamjerku Hum je dao za vijest o pojeftinjenju plina koja je prikazana tek u dvadesetoj minuti emisije te je istaknuo kako je ‘lose sto se razgovor sa sefom HDZ-a Karamarkom nije pustio odmah nakon priloga sa skupa na kojem je HDZ predstavio glavne ideje svoga gospodarskog programa’.

Televizijski voditelji i urednik Miroslav Lilic smatra da je Dnevnik u novom izdanju bio ‘rastegnut, s predugackim prilozima i premalo dnevnih vijesti, nedovoljno dinamican, a previse mozaican’. Ipak, kako kaze, jos je prerano za ocjene.

‘Ako Vladi dajemo 100 dana, onda HTV-ovcima treba dati deset dana. I oni ce sada gledati, komentirati, raspravljati, analizirati pa vidjeti sto su napravili dobro, a sto lose’, rekao je za Vecernji list Lilic te pohvalio voditeljski dvojac Drobac- Mikleusevic Pavic.

Tijekom Dnevnika, Miroslav nije odolio a da ne prebacio na Dnevnik Nove Tv i pogleda sto oni nude gledateljima. Izbor da emisiju otvore pricom o smanjenju cijene plina, pohvalio je te prigovorio HTV-ovcima da su u 21. minuti trebali ‘presjeci’ i ubaciti blok kratkih vijesti.

Takoder Lilic je primijetio kako se HTV ugledao na druge medijske kuce pa je u Dnevniku krenuo reklamirati svoje vlastite proizvode.

‘Ne treba nam prilog od tri minute o ZagrebDoxu kojim se najavljuje HTV-ova emisija, vec od najvise minutu, savjetuje Lilic uz prigovor i na duljinu priloga kojim je najavljena serija Crno bijeli svijet. ‘Ma krece serija, sto me sad gnjavite s prilogom’, porucuje Lilic.

Jeste li vi pratili novi Dnevnik i kako vam se svidio, glasajte u nasoj anketi.

Povratak na Net.hr