banner

KRIPTOVALUTA

PRVA PRODAJA AUTA U HRVATSKOJ NA OVAJ NAČIN: Bračni par ušetao u autosalon i kupio Forda za manje od jednog bitcoina

Iako je automobil plaćen u kriptovaluti, Karić automobili su na svoj poslovni račun dobili traženu cijenu u kunama, umanjenu za transakcijsku naknadu

Tvrtka Karić automobil prva je u Hrvatskoj prodala automobil tako da ga je kupac u salonu platio kriptovalutama. U pitanju je bio crveni Ford Focus, a mladi bračni par platio ga je nešto manje od 1 bitcoina na dan kupnje, piše Bug.hr.

Pretpostavlja se da je kupcima dobro došao nedavni veliki porast cijene te kriptovalute, koja se ovih dana kreće oko povijesnog maksimuma.

NA POČETKU KORONA-KRIZE BIO JE PRAVI GUBITNIK, A SADA SE VRATIO U VELIKOM STILU: Što se krije iza naglog oporavka bitcoina?

‘Vjerujemo da će biti sve više zahtjeva za ovakvim plaćanjem’

Transakcija je provedena pomoću rješenja Billy fiskalnih blagajni i platforme za plaćanje GoCrypto. Iako je automobil plaćen u kriptovaluti, Karić automobili su na svoj poslovni račun dobili traženu cijenu u kunama, umanjenu za transakcijsku naknadu.

Bug.hr piše da je taj autosalon još koncem prošle godine omogućio kupovinu kriptovalutama, a kupci mogu izabrati u kojoj će kriptovaluti platiti – Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Bitcoin (BTC) ili GoCrypto Token (GoC). Za plaćanje kriptovalutom dovoljno je skenirati QR kod s ekrana blagajne iz svog kriptonovčanika.

“Nakon što smo kupcima naših marki prvi na hrvatskom tržištu omogućili jednostavan način plaćanja kriptovalutama, prvi smo koji smo i prodali automobil za neku kriptovalutu. Vjerujemo kako će u budućnosti biti sve više zahtjeva kupaca za plaćanjem u kriptovalutama te kako će naš primjer slijediti i drugi trgovci iz branše”, kazao je Tomislav Karić, direktor tvrtke Karić automobili.

OVO JE NAJVREDNIJA KRIPTOVALUTA NA SVIJETU: Ako ste kupili samo jedan bitcoin postat ćete bogati

Povratak na Net.hr