Play ponuda

Prosvjedna povorka studenata u Zagrebu!

shimmer fallback

Najavljeno spajanje studija psihologije na Hrvatskim studijima i Filozofskom fakultetu povod je prosvjedne povorke studenata Hrvatskih studija u Zagrebu, koji su s peticijom od 2.

26.3.2012.
11:48
Play ponuda

Studenti Hrvatskih studija u http://danas.net.hr/specijal/zagreb boje se da je spajanje studija psihologije na Hrvatskim studijima i Filozofskom fakultetu prvi korak prema gašenju njihova Odsjeka za psihologiju, dok bi na Filozofskom fakultetu broj studenata porastao sa sadašnjih 80 na 130.

Studenti su krenuli iz kampusa na Borongaju prema zgradi Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a prikupili su 2.500 potpisa u peticiji kojom traže izdavanje trajne dopusnice za sve studijske programe te bezuvjetno popunjavanje profesorskih radnih mjesta, piše HRT. Namjeravaju je predati ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću i rektoru Zagrebačkog sveučilišta Aleksi Bjelišu.

Iz Ministarstva su potvrdili da ministar osobno neće moći primiti peticiju, jer je na službenom putu u specijal-201012070191004-Zadar. S predstavnicima studenata razgovarat će njegova zamjenica Marija Lugarić.

Play ponuda
Play ponuda