GUŽVA NA MARKOVU TRGU

‘PLENKOVIĆU, JAVI SE…’ Djelatnici SC-a pred Vladom traže kolektivni ugovor, stigla interventna policija

Na Markovu trgu u Zagrebu, ispred sjedišta Vlade koja održava sjednicu, u tijeku je prosvjed djelatnika zagrebačkog Studentskog centra. Na Markov trg stigli su i pripadnici interventne policije te postavili zaštitnu ogradu.

Djelatnici SC-a traže potpisivanje već usuglašenog kolektivnog ugovora koji bi im zaštitio postojeća i osigurao neka nova prava, a što sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak ne želi učiniti jer je SC u dugovima i postupku sanacije, javlja N1. Bošnjak tvrdi da su materijalna prava zaposlenika SC-a iznadprosječna.

NEĆE RADITI MENZE I STUDENT SERVIS? Zaposlenici zagrebačkog SC-a idu u štrajk

Ako ih odbiju u Vladi i Saboru idu u – Vodovod!

“Hoćemo ugovor!”, viču djelatnici SC-a s kojima je i sindikalist Mario Iveković.

“Ako nas premijer bude želio primiti, prekidamo sastanke i idemo k njemu. Ako danas ne dobijemo odgovore iz Vlade i Sabora, sutra idemo u gradski vodovod jer tamo završavaju oni koji ne znaju odgovore”, poručili su.

Prosvjednici nose transparente na kojima piše ‘Štrajk’, ‘Nema rada bez kolektivnog ugovora’, ‘Bolje grob nego rob’, ‘Ne želim u Njemačku’ i druge.

GDJE ĆE STUDENTI JESTI? Radnici SC-a za sutra najavili štrajk, sanacijski upravitelj kaže da su to glasine

Štrajkat će do potpisivanja kolektivnog ugovora

Iz Sanacijskog vijeća tvrde da nemaju ovlasti za potpisivanja kolektivnog ugovora, već da o tome treba odlučiti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Radnici zagrebačkog SC-a već su nekoliko dana u štrajku. Prosvjedovali su pred studentskim domovima i resornim ministarstvom, a danas očekuju da ih primi premijer Andrej Plenković. Tvrde da neće odustati od štrajka dok ne bude potpisan kolektivni ugovor.

Iako pod prozorima Banskih dvora djelatnici SC-a viču “Plenkoviću, javi se!” premijer se zasad nije oglasio.

Prosvjednicima se pridružio i saborski zastupnik Ivan Pernar, koji je to objavio i na Facebooku.

 

Povratak na Net.hr