PROSJEČNA ZAGREBAČKA NETO PLAĆA IZNOSILA JE 7.761 KN: / Najviša je bila 12.532 kuna, a zna se i kome je isplaćena

Najviša prosječna neto plaća je u pravnim osobama u Zagrebu za listopad prošle godine isplaćena u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina

19.1.2021.
8:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za listopad prošle godine iznosila je 7761 kunu, što je nominalno 2,5 posto više u odnosu na listopad 2019. godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba, a prenosi N1.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za listopad lani na razini Hrvatske, koja je iznosila 6756 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1005 kuna.

Bitcoin dosegao novi rekord: 1 Bitcoin sada vrijedi preko 30.000 dolara

Najviša plaća isplaćena je u sektoru naftnog inženjerstva

Najviša prosječna neto plaća je u pravnim osobama u Zagrebu za listopad prošle godine isplaćena u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 12 532 kune.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za listopad isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, i to u iznosu od 4364 kune.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća u pravnim osobama u gradu Zagrebu za listopad 2020. iznosila je 10 944 kune, što je porast za 2,3 posto u odnosu na listopad 2019. godine.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali