OSIGURAJTE SVOJU DOZU

ŽELITE SE PRIJAVITI ZA CIJEPLJENJE? ODSAD TO MOŽETE I JEDNOSTAVNIJE, PREKO WEBA: Proradila je platforma za prijave, evo kako funkcionira

Za prijavu je potreban OIB ili MBO. Oni koji ne koriste internet, mogu se prijaviti preko besplatnog telefona 0800 0011

Gotovo dva tjedna nakon što je službeno najavljena, web platforma www.cijepise.zdravlje.hr večeras je puštena u probni rad. Preko nje se za cijepljenje protiv koronavirusa mogu prijaviti svi koji to dosad nisu učnili pozivom liječniku obiteljske medicine.

Za prijavu je potreban OIB ili MBO. Oni koji ne koriste internet, mogu se prijaviti preko besplatnog telefona 0800 0011.

Ako ste se javili liječniku, ne trebate prijavu preko platforme

Osobe koje su se prijavile za cijepljenje liječniku obiteljske medicine, ne trebaju se ponovno prijavljivati putem  portala. Osobe u dobi od 65 godina i starije prijavom na cijepljenje putem portala ili putem izabranog liječnika obiteljske medicine ostvarit će prednost u dodjeli termina za cijepljenje u odnosu na osobe mlađe životne dobi.

Osobe mlađe od 65 godina s kroničnim bolestima koje predstavljaju veći rizik za razvoj težih oblika bolesti COVID-19 (osobe s respiratornim, kardiovaskularnim, malignim bolestima, bolestima bubrega, dijabetesom, imunodeficijencijama) prioritetno će dobiti termin za cijepljenje prijavom na cijepljenje putem izabranog liječnika obiteljske medicine.

CAPAK OBJASNIO KAKO JE DOŠLO DO GUŽVE: ‘Žao nam je da stariji i bolesni moraju čekati’; Beroš: ‘Ulazimo u drugu fazu’

Tko se može cijepiti?

“Velika većina odraslih građanki i građana može se cijepiti, a trajne kontraindikacije za cijepljenje su izrazito rijetke. Zdravstvena stanja zbog kojih cijepljenje treba odgoditi, ili zbog kojih se netko trajno ne može cijepiti, utvrđuje liječnik prilikom cijepljenja (povišena tjelesna temperatura, akutna bolest, poznata preosjetljivost na sastojke cjepiva i teže reakcije pri prethodnoj dozi cjepiva)”, stoji u objavi na stranici.

Povratak na Net.hr