PROMJENE KOD PRIJAMA IZBJEGLICA: / Austrija i Slovenija promijenile pravila i obavijestile Hrvatsku

Image
Foto: AFP, RENE GOMOLJ
14.2.2016.
19:55
AFP, RENE GOMOLJ
Play logo

"O novonastaloj situaciji odmah smo obavijestili Hrvatsku, a ona Srbiju i Makedoniju", navedeno je u priopćenju za javnost, s upozorenjem da će Slovenija iste kriterije koje će primjenjivati Austrija primjenjivati i pri ulasku migranata u Sloveniju iz Hrvatske.

Image
NJEMAČKA MINISTRICA: /

"Nesposobnost EU da odgovori na priljev izbjeglica tjera vodu na mlin IS-a"

Image
NJEMAČKA MINISTRICA: /

"Nesposobnost EU da odgovori na priljev izbjeglica tjera vodu na mlin IS-a"

U Ljubljani navode da je slovenska ministrica unutarnjih poslova Vesna Gjerkeš Žnidar zadnjih dana u stalnom kontaktu s austrijskom ministricom Johannom Mikl-Leitner, da je migracijski val pod kontrolom i da se obavlja koordinacija postupaka s drugim zemljama na migracijskoj ruti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova politika rezultat velikog pritiska

Prema informaciji slovenskih vlasti, za ulazak migranata u Austriju preko Šentilja više neće biti dovoljna samo izjava da je njihov cilj zatražiti azil u Austriji ili Njemačkoj niti ocjena da nije riječ o čistim ekonomskim migrantima. Izdvojeno će se tretirati i možda odbijati i oni za koje se prosudi da u Austriju ili Njemačku žele iz različitih drugih motiva, da u tim zemljama žele studirati, tražiti posao ili da žele doći kod rodbine koja tamo već boravi.

U slovenskom ministarstvu unutarnjih poslova naveli su da će i dalje biti u stalnom kontaktu s državama kroz koje prolaze migranti kako bi se usklađenim djelovanjem kontrolirao njihov priljev, a broj migranata što bolje uravnoteživao i smanjivao.

U Ljubljani navode kako je nova politika prihvaćanja migranata u Austriji i Njemačkoj rezultat velikog pritiska azilanata na te države, te da će se njihovim kriterijima prijema morati prilagođavati i Slovenija kroz koju migranti prolaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo