HOROR U MIRKOVCU BREZNIČKOM / Čovjek sletio s ceste, Hitnu se čekalo skoro pola sata: 'Bio je sav krvav i prikliješten, oslobodili smo ga traktorom'

Iako je najbliža ispostava hitne pomoći udaljena 11 minuta vožnje, unesrećeni je muškarac na pomoć čekao gotovo pola sata

17.9.2021.
17:13
Ines Brežnjak/Net.hr
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Teška prometna nesreća dogodila se danas oko 14 sati u mjestu Mirkovec Breznički. Vozač radnog kamiona je iz zasad neutvrđenih razloga sletio s Državne ceste DC3. Pritom je, prema izjavama svjedoka, teško ozlijeđen.

Iz Policijske uprave varaždinske se moglo doznati kako je očevid na mjestu nesreće tek započeo te da je muškarac vozilom hitne pomoći prebačen u Zagreb. No, svjedoci tvrde da je hitnoj pomoći trebalo punih 25 minuta da stigne u Mirkovec Breznički, iako je najbliža ispostava udaljena svega 11 minuta vožnje, u Svetom Ivanu Zelini. Hitnu su zvali u 13:54, a stigla je u 14:18.

"Čovjek je bio sav krvav. Mi smo ga izvukli iz kamiončića van. Susjed je brzo dovezao traktor, gurtnama ga povezao i povukao, čisto da mi čovjeka možemo izvući jer je on bio prikliješten. Izvukli smo ga pažljivo van, moj brat, ja i još jedna gospođa. Stavili smo ga na bok i onda su i drugi pritekli u pomoć, ali 20 minuta su ljudi koji nemaju veze s medicinom bili kod njega", govori svjedokinja nesreće i novinarka Ines Brežnjak.

Nepojmljiva situacija

Nepojmljivo joj je, kaže, da je hitnoj pomoći udaljenoj svega desetak minuta vožnje, trebalo gotovo pola sata da dođe do unesrećenog čovjeka.

"Nije da direktno krivim te djelatnike koji su došli, a kad su došli onda su to brzo i ekspresno napravili. Ali, ne može se dogoditi da se hitna čeka 25 minuta na glavnoj cesti 10 minuta od Zeline. Ne može se dogoditi da su sve druge interventne službe bile prije na terenu nego hitna koju smo nazvali istog časa kad se to dogodilo", govori Brežnjak, koja je u šoku zbog svega što se događalo u Mirkovcu Brezničkom.

Ne krivi djelatnike hitne pomoći koji su došli na intervenciju, jer je, kaže, svjesna da ih je malo, da su potplaćeni i da rade u lošim uvjetima. "Nije normalno da unesrećeni čovjek čeka pomoć 25 minuta."

'Županijske granice nisu zapreka'

Pokušali smo doznati od Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu zbog čega je hitnoj pomoći toliko dugo trebalo da stigne na mjesto nesreće. Preusmjerili su nas na Zavod za hitnu Varaždinske županije, jer je Mirkovec Breznički na samoj razmeđi sa Zagrebačkom županijom.

Ravnatelj Mladen Smoljanec poručio je da je njihova najbliža ekipa bila na intervenciji, pa su "dispečeri odmah stupili u kontakt susjednom Županijskom hitnom koja je odradila intervenciju". Dodao je da "županijske granice nikada nisu bile zapreka kako bi bolesnici dobili najbolju skrb".

Poslali smo i upit Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije, čije je vozilo hitne na kraju i došlo, ali njihov odgovor još uvijek nismo dobili.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali