SVE NA JEDNOM MJESTU

PROJEKT TEŽAK 43 MILIJUNA EURA! U Novom Zagrebu planira se gradnja jednog od najinovativnijih centara u Europi

U Zagrebu krajem iduće godine počinje gradnja Suvremenog centra za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invalidnošću. Projekt je težak 43 milijuna eura.

Na zagrebačkoj Kajzerici planira se gradnja jednog od najinovativnijih centara u Europi. Na 3,3 hektara zemlje gradit će se suvremeni centar za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invalidnošću težak 43 milijuna eura, piše Večernji list.

Informaciju je na svjetlo dana iznio direktor URIHO-a koji ove godine slavi 80 godina postojanja. “Projekt i uvjeti za dobivanje lokacijske dozvole gotovi su. Vjerujem da bi koncem 2017. mogli početi i prvi zemljani radovi te da bi 2020. centar mogao biti otvoren”, kaže Josip Dražić.

Tri godine potrebno je za tri faze gradnje. Naime, uz postojeće djelatnosti rehabilitacije i proizvodnje, projekt predviđa i sportsku dvoranu za županijska i regionalna natjecanja te edukacijsko-smještajne kapacitete. Projekt će biti prijavljen za fondove Europske unije, odakle je moguće financiranje do 80 posto iznosa za njegovu izgradnju.

Povratak na Net.hr