Play ponuda

PROFESORICA UČENICIMA PUŠTALA 'JUGOSLAVIJO', SUOČENA S UPITOM ODGOVORILA: / 'Nek' se sluša 'Zeko i potočić' cijelim putem'

Image
Foto: screenshot

'Nisam ljubitelj Jugoslavije jer mi je ubila oca, ali mi ne pada na pamet da vodim računa o tome što tko sluša.

17.6.2019.
20:40
screenshot
Play ponuda

Profesorica Tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi dr. Franjo Tuđman iz Korenice navodno je učenicima puštala pjesmu "Jugoslavijo" u autobusu kojim su išli na školsku ekskurziju. Tu je informaciju objavio portal Likaplus, a prema navodima nekih roditelja koji su zgroženi tim činom prof. Lidije Kovač, inače supruge načelnika Općine Plitvička Jezera.

Roditelji su o tome izvijestili anonimno jer, piše Likaplus, ne žele imati problem s lokalnim vlastima, što će reći sa suprugom profesorice koju prozivaju.

'Ne sjećam se što sam puštala'

Roditelji tvrde da je dotična u autobusu u kojem su bili učenici OŠ dr. Franje Tuđmana i OŠ Plitvička jezera puštala preko razglasa pjesmu "Jugoslavijo" poznatu i kao "Od Vardara pa do Triglava" koja se osamdesetih godina prošlog stoljeća smatrala neformalnom jugoslavenskom himnom.

"Na svakom izletu u busu se sluša što kome padne na pamet od kojih 90 posto nisam čula. Od Thompsona do cajki koje se pjevaju svaki vikend u Korenici. Što sam ja puštala ne sjećam se, gotovo uvijek ono što traže djeca. Dotična pjesma se pojavila kad su ukucane 80-te i nije ni odsvirala do kraja. Nisam ljubitelj Jugoslavije jer mi je ubila oca, ali mi ne pada na pamet da vodim računa o tome što tko sluša. Nek' ministarstvo da CD svakom voditelju ekskurzije pa nek' se sluša 'Zeko i potočić' cijelim putem", kazala je prozvana profesorica na upit portala Likaplus.

Vozač: Pustila je tu pjesmu sa svoga mobitela

Isti je portal kontaktirao i vozača autobusa V.M.-a koji je potvrdio da je profesorica učenicima puštala spomenutu pjesmu.

"Prvo su unijeli u autobus neki razglas-kutiju, koja je tako treštala puštajući neprimjerene pjesme, da sam se bojao da će puknuti stakla na autobusima. Kada im je "crkla" ta razglasna kutija , tada je prof. Lidija Kovač puštala preko mikrofona i razglasa autobusa pjesme koje je birala sa svojeg mobitela. Tako je pustila preko razglasa i, kako je ona rekla, "himnu Jugoslavije" i rekla da tu pjesmu posvećuje vozaču i prof. Radmili Stojanović. Ja sam je samo onako pogledao i mislim da joj je bilo jasno što mislim o njezinu ponašanju", kazao je vozač autobusa.

Play ponuda
Play ponuda