‘Procurio’ još jedan neugodan mail za HNS-ovce

Nakon što su iz HNS-a procurili e-mailovi kojima pozivaju članove stranke da se jave na natječaj u Ministarstvu gospodarstva, objavljeni su novi mailovi i novi pozivi iz te stranke – ovaj put članstvo je pozvano da se javi na natječaj Ministarstva kulture.

Iz središnjice HNS-a upućena su čak dva e-maila za radna mjesta u Ministarstvu kulture koje, kao i Ministarstvo gospodarstva, vodi ministar iz HNS-a. U jednom natječaju traže se dva člana Vijeća za elektroničke medije.

“Ovim putem Vas pozivamo da obavijestite naše članove za koje smatrate da su kompetentni i zainteresirani te napominjem da je rok prijave do 19. ožujka te Vas molimo da nas obavezno do tog datuma povratno izvijestite”, piše u e-mailu.

Kako prenosi HRT, HNS-ove e-mailove za poslove u Ministarstvu kulture na svom je Facebook profilu objavio laburist Siniša Bosanac. “Ja sam smatrao da su ta vremena političke korupcije, ja bih to nazvao političkom korupcijom, pogodovanjem, klijentelizmom, iza nas”, poručio je Bosanac.

‘Poruka je: javite se pa ćemo o tome voditi računa’

I u Trancparency Internationalu Hrvatske osuđuju HNS-ove mailove te smatraju da je riječ o potencijalnoj korupciji i potencijalnom sukobu interesa. “Slanje ovakvih poruka neprimjereno je komuniciranje, pa i u politici. To je politički autogol, definitivno. Iščitava se iz poruka: javite se pa ćemo o tome voditi računa. To znači uvođenje kategorije političke podobnosti, a protivi se načelu jednakosti, uvjeta za sve”, kazao je Nikola Kristić, predsjednik Tancparency Internationala Hrvatske.

Inače, prvi mail koji je ‘procurio’ osudio je premijer Milanović, očito ne znajući da se radi o seriji mailova poslanih članstvu koalicijskog partnera.

Iz HNS-a su o mailovima kazali da članove redovito obavještavaju o natječajima u svim državnim institucijama, a pogreške su svjesni samo u dijelu gdje članstvo traže da se jave s povratnom informacijom. “U HNS-u iskreno žalimo zbog nenamjernog propusta i negativnih reakcija u situaciji u kojoj smo kao servis našim članovima samo željeli skrenuti pažnju na natječaje”, navodi se u priopćenju HNS-a.

Povratak na Net.hr