'Procurio' još jedan neugodan mail za HNS-ovce

shimmer fallback
16.3.2013.
10:50
Play logo

Iz središnjice HNS-a upućena su čak dva e-maila za radna mjesta u Ministarstvu kulture koje, kao i Ministarstvo gospodarstva, vodi ministar iz HNS-a. U jednom natječaju traže se dva člana Vijeća za elektroničke medije.

"Ovim putem Vas pozivamo da obavijestite naše članove za koje smatrate da su kompetentni i zainteresirani te napominjem da je rok prijave do 19. ožujka te Vas molimo da nas obavezno do tog datuma povratno izvijestite", piše u e-mailu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Kako prenosi HRT, HNS-ove e-mailove za poslove u Ministarstvu kulture na svom je Facebook profilu objavio laburist Siniša Bosanac. "Ja sam smatrao da su ta vremena političke korupcije, ja bih to nazvao političkom korupcijom, pogodovanjem, klijentelizmom, iza nas", poručio je Bosanac.

'Poruka je: javite se pa ćemo o tome voditi računa'

I u Trancparency Internationalu Hrvatske osuđuju HNS-ove mailove te smatraju da je riječ o potencijalnoj korupciji i potencijalnom sukobu interesa. "Slanje ovakvih poruka neprimjereno je komuniciranje, pa i u politici. To je politički autogol, definitivno. Iščitava se iz poruka: javite se pa ćemo o tome voditi računa. To znači uvođenje kategorije političke podobnosti, a protivi se načelu jednakosti, uvjeta za sve", kazao je Nikola Kristić, predsjednik Tancparency Internationala Hrvatske.

Inače, prvi mail koji je 'procurio' osudio je premijer Milanović, očito ne znajući da se radi o seriji mailova poslanih članstvu koalicijskog partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Iz HNS-a su o mailovima kazali da članove redovito obavještavaju o natječajima u svim državnim institucijama, a pogreške su svjesni samo u dijelu gdje članstvo traže da se jave s povratnom informacijom. "U HNS-u iskreno žalimo zbog nenamjernog propusta i negativnih reakcija u situaciji u kojoj smo kao servis našim članovima samo željeli skrenuti pažnju na natječaje", navodi se u priopćenju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo