HERNADI OTKRIO BAŠ SVE

PROCURILO SENZACIONALNO SVJEDOČENJE ŠEFA MOL-a: ‘Sa Sanaderom sam se sastao desetak puta, htio je postati naš konzultant’

Hrvatski tjednik Nacional u novom broju koji će se na kioscima pojaviti u utorak objavljuje dokumente u kojima se otkriva dugogodišnje šurovanje Zsolta Hernádija i Ive Sanadera.

Novi Nacional donosi ekskluzivne dokumente iz kojih je jasno da su predsjednik Uprave MOL-a Zsolt Hernádi i bivši hrvatski premijer Ivo Sanader godinama šurovali oko Ine.

Riječ je o rješenju Središnjeg istražnog ureda iz Budimpešte sa senzacionalnim Hernádijevim svjedočenjem, dosad neviđenim mađarskim dokumentom koji pokazuje vezu šefa MOL-a i Sanadera.

Također, ovi dokumenti, piše Nacional, pokazuju da su Mađari detaljno znali za kanal kojim je MOL plaćao Roberta Ježića, ali su to zataškali kako bi zaštitili MOL-ovu koruptivnu hobotnicu u Hrvatskoj. Također, urednik Nacionala Berislav Jelinić tvrdi da je mađarska strana to radila i kako prikrila da je Sanader primio mito. Hernádi je tako u svjedočenju otkrio da se sa Sanaderom sastao desetak puta i otkrio još jednu zanimljivost.

“U ljeto 2010. Ivo Sanader htio je postati konzultant MOL-a”, izjavio je tako Hernádi Središnjem istražnom uredu.

Podsjetimo, prošlog je tjedna u javnost procurila presuda Arbitražnog suda u slučaju Ina-MOL iz koje je jasno zašto je Hrvatska izgubila spor.

Naime, Hrvatska je svoje teze argumentirala na tome da je Ivo Sanader primio mito od MOL-a. Suci su naposljetku stali na stranu MOL-a i prihvatili njihovu tvrdnju da je Robert Ježić lagao kako bi uništio Ivu Sanadera te da je sudac Ivan Turudić bio vrlo pristran na suđenju Sanaderu, da je snimka iz Marcellina vjerojatno editirana na štetu Sanadera te da je sam USKOK sudjelovao u smišljanju lažnih svjedočanstava.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr