PROCURILI DETALJI S KOALICIJSKOG SASTANKA, PLENKOVIĆ KAZAO: / 'Ako ovo odradimo dobro, možemo se nadati uspješnom ljetu'

Na sastanku je istaknut i jedan problem u potresom pogođenom području za koji se tek traži rješenje

9.1.2021.
11:59
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na jučerašnjem sastanku s koalicijskim partnerima glavna tema su bili potres, cijepljenje, ali i "čvrsta podrška parlamentarne većine". Kako doznaje Jutarnji, govoreći o produljenim mjerama premijer je istaknuo da "ako prvi mjesec odradimo dobro, možemo se nadati uspješnom ljetu". Rekao je i da je Europska unija naručila 200 do 300 milijuna dodatnih doza cjepiva, da u drugoj fazi, uz Pfizerovo, stižu cjepivo Moderne i ostala te da bismo mogli dobiti veće količine cjepiva prije nego što smo očekivali.

"Prema nekim našim izračunima, a sukladno najavama o dolasku cjepiva, mogli bismo u iduća tri mjeseca procijepiti oko milijun ljudi", navodno je izjavio Plenković. Kad Sabor počinje s radom, 18. i 19. siječnja, trebali bi se cijepiti svi saborski zastupnici, a najavljeno je i cijepljenje zaposlenika u javnim institucijama, školama, sudovima.

Govoreći o planovima za obnovu potresom pogođenih područja, rekao je kako se pregovara s hotelijerskim udrugama da se otkupe sve njihove prijenosne, montažne kućice te da se s proizvođačima kontejnera ugovori izrada kontejnera. Na sastanku se spominjalo i da će tvrtka Pleter, čiji je osnivač Ministarstvo obrane, osigurati hranu. Ono za što se još mora pronaći rješenje su, kako se moglo čuti na sastanku, škole i vrtići.

Čvrsta podrška parlamentarne većine

Nakon sastanaka, premijer je istaknuo da većina čvrsto podržava rad Vlade.

"Parlamentarna većina čvrsto podržava sve aktivnosti koje su poduzete u razdoblju nakon potresa, pohvale koje su išle i radu policije, Civilne zaštite, vojske, vatrogasaca, HGSS-a, Crvenog križa, aktivnostima na lokalnoj razini, potpori koja je stigla iz zdravstvenog sustava, svih onih koji su dali doprinos i zahvala svim građanima koji su se angažirali proteklih dana da neposredno pomognu unesrećenima", rekao je, prenosi Hina, premijer Plenković.

Dodao je i kako je parlamentarna većina spremna modificirati i stvoriti odgovarajući okvir koji će omogućiti obnovu te kvalitetnu koordinaciju svih službi na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Osobito nakon prilagodbe strukture Stožera civilne zaštite na svojevrsni podstožer koji vodi Tomo Medved na terenu sa svim službama koje su angažirane", kazao je premijer koji je pojasnio da je sastanak dugo trajao zato što su svi relevantni ministri izvijestili koaliciju o svemu onome što se radi i koje su aktivnosti.

"Postoji jedna snažna želja da se ova situacija, koja je prije svega potresla mnoge naše sugrađane na području ove županije, ali i dvije druge, Karlovačke i Zagrebačke, iskoristi za razvoj i rješavanje svih problema koji u toj županiji postoje", rekao je Plenković te dodao kako očekuje da će koalicija o tome raspravljati i idući tjedan.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Pandora Aroma Difuzer za raspršivanje eteričnih ulja
458kn539kn
Raspršuje vaša omiljena eterična ulja te mijenja boju.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali