'JOŠ SE NISI UČLANIO U HDZ'

PROCURILA NOVA SKANDALOZNA SNIMKA IZ POŽEGE: ‘Ti si politički instaliran, nisi došao znanjem i zaslugama’; Evo što kaže Medved

‘Imam neke informacije, ali ne dovoljno da mogu komentirati, ali ako je u pitanju stranka, sva ta pitanja rješavat ćemo u okvirima statuta i na tijelima stranke’, rekao je Medved

Nakon kolosalne afere, u kojoj je  požeški gradonačelnik i saborski zastupnik HDZ-a Darko Puljašić snimljen sa svojim zamjenikom dogradonačelnikom Mariom Pilonom kako nagovaraju direktora gradske požeške tvrtke Komunalac, Josipa Viteza, s kim će raditi poslove na energetskoj obnovi višestambenih zgrada da odabere “podobne” tvrke, portal Telegram objavio je i novu snimku u kojoj Viteza prozivaju jer se i mjesecima nakon što je postavljen na čelo Komunalca nije učlanio u HDZ.

PROCURILA SNIMKA; HDZ-ov gradonačelnik: ‘Oni koji su uz gradonačelnika bit će im slatko. Ako s*ru i izmišljaju – neće’

“Ti moraš znat’, kad si došao u političku firmu, kad si došao politički, ti si politički instaliran. Tebe je politika dovela. Ti nisi došao na ovo radno mjesto svojim znanjem, sposobnostima, zaslugama. Došao si politikom, jer si imao uvjete. To je to, crta”, decidirano mu govori Pilon. S razgovorom je upoznat i USKOK, a razgovor, tj. ucjenu snimo je sam Vitez nakon što su ga vlasnici dvije požeške tvrtke obavijestili kako se sprema velika prijevara u poslu vrijednom oko 2,8 milijuna kuna kojeg je trebala voditi gradska tvrtka Komunalac.

‘Ne stignem doslovce sve pratiti odavde’

Kako piše N1, konkretne reakcije iz HDZ-a još se čekaju. Šef županijskog HDZ-a Željko Glavić najavio je sankcije, a zamjenik predsjednika stranke Tomo Medved priznao je da ne stigne sve pratiti, ali da će stranka o svemu razgovarati.

“Ne stignem doslovce sve pratiti odavde. Imam neke informacije, ali ne dovoljno da mogu komentirati, ali ako je u pitanju stranka, sva ta pitanja rješavat ćemo u okvirima statuta i na tijelima stranke”, rekao je Medved.

‘Da svaki dan deset lokalnih šerifa poduzeća bude uhićeno, ne bi bilo dovoljno’

Za oporbu je ovo tko zna koji dokaz u nizu o pravoj prirodi HDZ-a, pogotovo kad je riječ o lokalnoj razini. “Da svaki dan deset lokalnih šerifa i šefova lokalnih poduzeća bude uhićeno, ne bi bilo dovoljno. Riječ je o potpuno sustavnoj pojavi, ovo sve što ovako ponekad vidimo, samo je vrh sante leda”, rekao je Tomislav Tomašević. “Ova afera je tko zna koja u nizu koja pokazuje kako se upravlja državom. Dok ne shvatimo kao građani da se ovakve stvari mora kažnjavati, a neke druge nagrađivati, pitanje je kakvu budućnost biramo za sebe i za svoju djecu”, smatra Nikola Grmoja.

Ovo nije prva afera požeškog gradonačelnika. Puljašić ima i optužnicu za subvencijsku prijevaru tešku milijun kuna te se od ranije vuku repovi nezakonitog zapošljavanja.

Povratak na Net.hr