SASTANAK U PONEDJELJAK

PROCURILA INFORMACIJA: Vladin povjerenik za Agrokor ipak će biti Hrvat

Ivica Todorić jučer je aktivirao takozvani lex Agrokor, odnosno Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH. Sada je na Vladi da imenuje povjerenika za najveću hrvatsku kompaniju.

Kako se neslužbeno doznaje od dobavljača, Vlada će već u ponedjeljak u 7:30 sati imenovati povjerenika za Agrokor, javlja RTL.

Dobavljačima je rečeno kako će to biti Hrvat, a to bi značilo da stručnjaku o kojem se ovih dana spekuliralo kao o Vladinom čovjeku u Agrokoru, Uwi Gregoriusu, ipak neće biti povjeren taj zadatak.

Dobavljači se u ponedjeljak sastaju s Plenkovićem

Koordinacija dobavljača sastala se danas na zagrebačkom Žitnjaku, nakon čega su kazali da već u ponedjeljak očekuju poziv na sastanak s novoimenovanom povjerenikom u Agrokoru, kojemu će iznijeti njihove osnovne zahtjeve kako bi nastavili isporuke robe Konzumu.

DOBAVLJAČI OD DANAS U KONZUM ŠALJU SAMO KRUH: ‘Ovo je najveća kriza od Domovinskog rata!’

Plenković će nakon razgovora s dobavljačima obaviti i sastanak s bankarima

Iz Vlade su pak u kasnim poslijepodnevnim satima javili kako će se premijer Andrej Plenković u ponedjeljak sastati s dobavljačima i Koordinacijski odborom banaka kreditora Agrokora. Sastanak s dobavljačima zakazan je za 10, a s bankarima u 12sati.

Uz njega će biti i ministrica gospodarstva Martina Dalić te ministar poljoprivede Tomislav Tolušić.

Povratak na Net.hr