OBJAVLJENO KOJE ŠKOLE ĆE ŠTRAJKATI SUTRA I U ČETVRTAK: / Neke škole su se požurile objaviti na internetu da neće biti nastave

U srijedu štrajkaju škole u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Virovitičko-podravskoj županiji, a u četvrtak se štrajka u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji

29.10.2019.
11:17
Dusko Jaramaz/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako bi danas u podne na konferenciji za novinare Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske trebao izvijestiti i najaviti daljnji tijek štrajka u osnovnim i srednjim školama, opet je procurilo koje će škole štrajkati. Na svojim su internetskim stranicama obavijest o štrajku u srijedu, 30. listopada, dosad objavile dvije škole u Splitu, OŠ Sućidar i OŠ Gripe, piše Dnevnik.hr.

Na osnovi toga može se zaključiti da će se u srijedu, kada bi trebali štrajkati i fakulteti, štrajkati u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Na konferenciji za novinare govorit će predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Štrajk se nastavlja

Sindikati su na konferenciji za novinare objavili da se štrajk u školama nastavlja. U srijedu se štrajka u Splitsko-dalmatinskoj i Virovitičko-podravskoj županiji. U četvrtak se štrajka u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji, kazao je Mihalinec, piše N1.

"Sutra ćete dobiti informacije o najavama drugih naših aktivnosti jer štrajk nije jedina i dovoljna aktivnost za pritisak prema Vladi RH", rekao je Branimir Mihalinec.

"97,47 posto zaposlenih odazvalo se današnjem štrajku. Brojke dokazuju da ministrove prijetnje samo jačaju štrajk", kazala je Šprem. "Jučer smo ružno optuženi da smo željeli privatizirati pregovore za osnovicu plaće. Izvode performans pokušavajući opstruirati štrajk", dodala je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali