DRAMA U KBC-U / Proboj korone u riječkoj bolnici, zaraženi su gotovo svi na jednom odjelu: 'Prava je sreća da su cijepljeni'

Prvi zaraženi pacijent detektiran je u ponedjeljak nakon čega je uslijedila lančana reakcija

16.10.2021.
11:53

Korona je poharala odjel riječkog KBC-a. Prvi zaraženi pacijent detektiran je u ponedjeljak nakon čega je uslijedila lančana reakcija.

"Ustanovili smo da od 19 pacijenata koji su pozitivni čak 13 njih je cijepljeno. Naknadno smo dobili sada za pet pacijenata", objasnio je Davor Štimac, pročelnik Zavoda za gastroenterologiju KBC-a Rijeka, piše RTL.hr.

Kako se korona probila u bolnicu?

Što znači da ih je 24 od 27 dobilo koronu, a svi su u bolnicu došli s negativnim testom. Sumnja se da je kod jednog, zbog faze inkubacije bolesti, test iznevjerio.

"Očito je do širenja došlo između bolesnika, a kažem temeljem upravo tog perioda inkubacije u kojem ne možemo detektirati virus, PCR je negativan i to nam je slaba točka i zapravo otkrivamo stalno nova lica ove opasne bolesti", kaže Alen Ružić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Sreća je što su cijepljeni

To što je većina zaraženih cijepljena, kažu liječnici, za njih je prava sreća. Prebačeni su na covid odjel. "Ti pacijenti, svi, imaju slabu kliničku sliku, sigurno da nisu cijepljeni njihovo stanje bilo bi znatno gore", tvrdi Štimac.

Odjel je inače fizički podijeljen u dva dijela, u tom drugom i sad leži 11 covid negativnih pacijenata. Koji su sada pozitivni. Brzom reakcijom spriječen je kaos u cijeloj bolnici.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali