ŠTO SE DOGAĐA U BELLABEATU?

BIVŠI ZAPOSLENIK NA YOUTUBEU IZNIO TEŠKE OPTUŽBE: Propada li najpoznatiji hrvatski startup?

Bellabeat, jedan od najpoznatijih domaćih startupova, ima velikih problema u poslovanje. Glasina je to koja već neko vrijeme kruži poslovnim i startup krugovima, a čini se da nije daleko od istine.

Bivši zaposlenik ove tvrtke, programer Božidar Ševo, tako je na YouTubeu objavio 40-minutni video u kojem tvrdi Bellabeat doslovno propada.

Tvrtka je to koja je svoje proizvode, namijenjene ženama i njihovu zdravlju i općoj dobrobiti plasirala na globalnom tržištu, a u medije dospjela, između ostalog, i zbog preseljenja ureda na Kanare tijekom ljeta.

Ševo je svog bivšeg poslodavca optužio da lažira ključne brojke o poslovanju i krši porezne propise. Valja priznati da u svom izlaganju Ševo nije podastro konkretne dokaze, već uglavnom prepričava detalje internih sastanaka i razgovora.

Ševo u jednom djelu proziva i bivše kolege zbog, kako kaže, licemjernog ponašanja prilikom izdavanja opcija na dionice.

“Ekipa je hypala Bellabeat ful po Facebooku, zaposlenici šerali sve te gluposti, a u pozadini uzimali odvjetnike da budu sigurni da ih ne zakinu za te dionice”, rekao je.

Svoj komentar na ovaj video i optužbe iznesene u njemu dao je i sam Mur.

“Svaka firma ima uspone i padove, pa tako i Bellabeat. Božidar Ševo nije u Bellabeatu već dvije godine što govori dosta. Činjenice iz njegova videa su izvađene iz konteksta kako bi se pokazale osobne frustracije. Žao mi je samo što je popljuvao hrpu svojih kolega koji su bili rame uz rame s njim dok smo se borili za poziciju na globalnom tržištu”, rekao je Mur za Telegram.

STRANCI U NJEGOVU TVRTKU ULOŽILI MILIJUNE, HRVATI MU STVORILI PROBLEME: ‘Država je siromašna, glupa i ne zna što radi’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr