VOJNA VJEŽBA

U ZAGREBU PROBIJEN ZVUČNI ZID: EMSC je javio da je potres, no to su bili – MIG-ovi

U Zagrebu su u sklopu vojne vježbe MIG-ovi probili zvučni zid

Danas se u Zagrebu i okolici oko 11.35 čula tutnjava. Radilo se o preletu MIG-ova u vojnoj vježbi koji su probili zvučni zid. Sve je to ranije najavio MORH.

No, građani su se uznemirili te su na aplikaciji EMSC prijavljivali da se radi o potresu.

Potom je i EMSC javio da se u Zagrebu dogodio potres, ali nisu dali nikakve dodatne informacije.

Ipak, nije zabilježeno nikakvo podrhtavanje tla, već se radilo o najavljenom probijanju zvučnog zida.

Seizmolozi su potvrdili da potresa nije bilo te da je gotovo sigurno došlo do probijanja zvučnog zida, javlja Dnevnik.hr.

Vojna vježba MORH-a

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u srijedu će od 9 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti, tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Ministarstvo obrane priopćilo je da će avioni letjeti na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara. Na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije letjet će na visini iznad 10.000 metara.

Letovi će se provoditi uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, a može se očekivati probijanje zvučnog zida. Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka, pa iz MORH-a mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Povratak na Net.hr