SPALJENA MJESTA OKO SPLITA

JEZIVI PRIZORI TOTALNOG UNIŠTENJA: Vatra je nemilosrdno gutala sve pred sobom, pogledajte tu pustoš

Ne smiruje se požar na nekoliko desetaka kilometara dugoj vatrenoj liniji, od Omiša do Splita, a kako se približava kraj dana, vatra se približava i splitskom odlagalištu otpada Karepovcu, do kojeg je udaljena samo kilometar, doznaje se večeras od splitskih vatrogasaca.

Od 15 sati već iscrpljenim vatrogascima na požarištima pomažu tri kanadera, a od kasnije poslijepodne i stotinjak vojnika.Vatrogasci požar gase od četrdesetak minuta nakon ponoći, kada je buknuo u Tugarama, a potpomognut vjetrom proširio se na Srinjine, zatim tijekom jutra na Sitno Gornje i Donje te popodne na Žrnovnicu, Jesenice i Podstranu.

Podzemna raketna baza u Žrnovnici stalno se natapa vodom. Rakete su na dubini od 70 metara. U izjavi ispred baze ministar obrane Damir Krističević je rekao da je situacija pod kontrolom. U prvim večernjim satima vatra je došla nadomak Splita, do Karepovca, a zbog goleme količine dima, zatvorena je i cesta Solin-Klis.

Stanovnici ugroženenih mjesta automobilima s najpotrebnijim stvarima bježe iz kuća, pa je na prilaznim cestama Splitu poprilična gužva. Gusti crni dim nadvio se i iznad Splita.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJE I VIDEO!

Žrnovnica: Vatra je sve bliže Splitu, nebo je prekriveno dimom

Korešnica: Vatra se približila kućama, turisti u panici napuštaju mjesto

Mravinče: Požariste nakon prolaska vatrene stihije

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr