ZAMIJENIO GA DRUGI ŠOFER

PRIPIT HTIO VOZITI UČENIKE NA IZLET IZ ZAGREBA U VUKOVAR? Vozač autobusa u zoru napuhao 0,87 promila

Naime, šofer je danas u 4:45 sati napuhao 0,87 promila pred policijom

Učenike jedne osnovne škole s područja zagrebačkog Medveščaka skoro je na izlet u Vukovar autobusom odvezao vozač s alkoholom u krvi. Naime, šofer je danas u 4:45 sati napuhao 0,87 promila pred policijom. Zbog toga što je vozač bio pripit, autobus s učenicima je na izlet ipak odvezao drugi vozač.

“Na temelju višegodišnje suradnje policije i obrazovnih ustanova s ciljem zaštite najmlađih sudionika u prometu- djece, a u isto vrijeme i poštivanja prometne kulture kako bi se umanjili rizici koje dovode do prometnih nesreća, obavljen je nadzor autobusa i vozača koji je trebao prevoziti učenike osnovne škole s područja Medveščaka na izlet prema Vukovaru. Prilikom tog nadzora autobusa i vozača, policijski službenici utvrdili su da je 36-godišnji vozač autobusa varaždinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola (0,87 g/kg). Nesavjesni vozač je isključen iz prometa te će biti prekršajno prijavljen, dok je autobus je preuzeo drugi vozač kako bi djeca otišla sigurno na planirani izlet”, javila je PU zagrebačka.

Sva sreća pa se na vrijeme saznalo da je vozač bio pripit jer tko zna što bi se zbog toga dogodilo djeci u prometu.

OTKAZ ZA PIJANOG VOZAČA BUSA KOJI JE PREVOZIO ŠKOLARCE: ‘To ne možemo tolerirati. Takvim vozačima nije mjesto za volanom’

Povratak na Net.hr