OBRANA FUNKCIJE

HDZ PRIJETI OREŠKOVIĆU: ‘Ako je razuman, promislit će o onome što će kazati u Saboru’

Dok se HDZ gorljivo brani kako u Saboru ima potrebnih 76 ruku za preslagivanje, njihov član Predsjedništva Oleg Butković uputio je upozorenje sadašnjem premijeru koji je svoju funkciju odlučio braniti pred zastupnicima.

“Činjenica jest da gospodin Orešković nema podršku stranke koja ga je predložila za ovu funkciju. On ako je razuman, a ja mislim da jest, promislit će prije dolaska u Hrvatski sabor, o svojoj raspravi i o svemu onom što će govoriti”, izjavio je za Dnevnik Nove TV član Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković odgovarajući na pitanje strahuje li HDZ da bi na raspravi o opozivu premijera Tihomira Oreškovića moglo biti niskih udaraca.

I dalje je branio ranije navode svoje stranke da imaju 76 ruku u Saboru potrebnih za formiranje nove Vlade nakon rušenja premijera Oreškovića.

NAPETO U OTVORENOM Kolarić napala Sanju Puticu iz HDZ-a: ‘Kojih 76 ruku imate, hajde, da vas čujemo!’

“S Marićem se da”

“Da nemamo 76 ruku i da nismo uvjereni u to, ne bismo niti predložili kandidata za premijera, gospodina Marića. Pričekajmo rasplet ove situacije”, kazao je Butković braneći stav svoje stranke da se Zdravko Marić razlikuje od sadašnjeg premijera jer ima ima političku utakmicu u nogama iz ranijeg sudjelovanja u Vladi.

MILOŠEVIĆ NAKON SASTANKA VRHA HDZ-A: ‘Potvrdili smo Marića za mandatara, imamo većinu u Saboru’

Pritom ističe da se “s Marićem da”. “Ima i socijalnu inteligenciju i svi kolege ministri, evo tu smo složni u tome da se s njim da, da on shvaća probleme, razumiju i da apsolutno ima našu podršku”, kazao je Butković.

Povratak na Net.hr