POD ZAŠTITOM KONZERVATORA

PRIJETNJA U RADIĆEVOJ ULICI U KARLOVCU: Noćas su s palače Drašković letjeli dijelovi krova, srećom nitko nije stradao

Stanari te povijesne zgrade godinama upozoravaju na njeno loše stanje, a u potresu je zgrada dobila oznaku neuporabljivosti. No, stanari, nemajući kamo, i dalje žive u njoj

Ruševna i devastirana Karlovačka Zvijezda za prolaznike nije sigurna već odavno, a nedavni potres dodatno je načeo već oronule zgrade. Dio krova na palači Drašković odlomio se tijekom noći ili jutros, a jedina sreća je što u tom trenutku Radićevom ulicom nije nitko prolazio, piše KAportal.

Zgrada ima oznaku neuporabljivosti

Palača Drašković u Radićevoj ulici u Karlovcu povijesna je zgrada pod strogom zaštitom konzervatora, u njoj je svojevremeno živio i poznati Ilirac grof Janko Drašković, a njezini sadašnji stanari već godinama stanari upozoravaju na vrlo loše stanje zgrade. Premda je zgrada nakon potresa dobila oznaku neuporabljivosti za stanovanje, stanari se još uvijek nalaze u zgradi jer, kako kažu, jednostavno nemaju gdje otići.

Nažalost, nitko ne zna kada će zgrada biti obnovljena, a Karlovčani se nadaju da se palača, koju se smatra najvrjednijim primjerom klasicizma u Karlovcu, neće urušiti sama od sebe i tako prouzročiti još veću štetu.

ZBOG NEDAVNIH POTRESA 34 ZGRADE U KARLOVCU PROGLASILI OPASNIMA: Sve su opasane posebnim trakama

KARLOVAČKA ŽUPANIJA JOŠ NIJE PROGLASILA NEPOGODU ZBOG POTRESA: ‘Dogovor je da sve tri županije istovremeno to proglase’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr