'PRIJETILI SU SMRĆU MENI I MOJOJ OBITELJI!' SDP-ov kandidat za Čakovec kroz suze: / 'Vodio je prljavu kampanju...'

'Vjerujem da ću pobijediti u drugom krugu jer su građani, usprkos ovoj prljavoj kampanji, dali najviše glasova meni'

26.5.2021.
14:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Čakovca Stjepan Kovač izjavio je u srijedu da su njemu i njegovoj obitelji prijetili te da se istraga s tim u vezi privodi kraju, a indicije upućuju na to da je riječ o o jednom od protukandidata koji je, kako je dodao, vodio prljavu kampanju.

Kako je rekao Kovač, to se ne bi smjelo događati nigdje, a barem ne u Čakovcu i Međimurju. Istraga se privodi kraju i nazire se tko mu je prijetio smrću. Kada je to govorio rasplakao se.

'PRAVI DOLAZI KROZ CIJEV': Kandidatu za gradonačelnika Karlovca prijete smrću – poštom mu poslali metak i poruku

Kovač čeka ishod istrage

"Indicije idu tome da je to jedan od protukandidata koji je stvarno vodio prljavu kampanju. Čekam ishod istrage. Vjerujem da ću pobijediti u drugom krugu jer su građani, usprkos ovoj prljavoj kampanji, dali najviše glasova meni", istaknuo je.

Kovač je rekao da je tijekom kampanje otvorena i internetska stranica s koje su građanima upućivane poruke s klevetama i lažima o njemu i SDP-u.

Grbin: 'SDP se neće spustiti na taj nivo'

Potporu uoči drugog kruga lokalnih izbora Kovaču su u Čakovcu dali predsjednik SDP-a Peđa Grbin i zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

"U Zagrebu se danas u kampanji istresa prljavština i vidi se kako se i kampanja i politika mogu učiniti prljavom. Nažalost, samo Zagreb je u fokusu javnosti, a prljava kampanja događa se i drugdje", rekao je Grbin i dodao da su jednom SDP-ovom kandidatu za zamjenika gradonačelnika izbušili gume na automobilu, a drugi je u Karlovcu dobio metak kao prijetnju smrću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Bez obzira na sve prijetnje, mi se nećemo spustiti na taj nivo. Ostavljamo to njima na dušu, ali i policiji i državnom odvjetništvu da odrade svoj posao, pronađu one koji drugima prijete smrću, prijete njihovim obiteljima i da ih sankcioniraju", poručio je Grbin.

Podupirući Kovačevu kandidaturu, Biljana Borzan je rekla da je dobar dio karijere u Europi posvetila borbi za kvalitetu.

"U tom smislu pozivam sve Čakovčanke i Čakovčane da podrže Štefa Kovača za gradonačelnika i nastave dobar kontinuitet koji sad vlada u Čakovcu jer nije mudro mijenjati ono što se pokazalo dobrim", poručila je Borzan.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali