BIVŠA DIREKTORICA 'KERUMA'

PRIJEDLOG STEČAJNE UPRAVITELJICE: Kerumovoj nećakinji treba isplatiti više od 100.000 kuna

Željka Kerum Topalušić, oslobođena je presude nakon što je bila optužena da nije pravovremeno pokrenula stečaj dok je bila direktorica trgovačkog lanca Kerum te za pogodovanje određenim vjerovnicima

Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o. predala je prijedlog namirenja vjerovnika prvog višeg isplatnog reda prema kojem bi nećakinji splitskog poduzetnika i bivšoj direktorici lanca “Kerum” Željki Kerum Topalušić trebalo biti isplaćeno nešto više od 100.000 kuna.

Prijedlog za isplatu tražbine Željke Kerum Topalušić uslijedio je nakon što se u rujnu pred osječkim Županijskim sudom odlučivalo o drugoj oslobađajućoj presudi bivšoj direktorici lanca “Kerum” koju je državno odvjetništvo optužilo da nije pravovremeno pokrenula stečaj dok je bila direktorica od 2012. do 2014. ali i za pogodovanje određenim vjerovnicima.

STEČAJ KERUMA: Predložena prodaja tri prestižne nekretnine tvrtke, samo jedna je procijenjena 15,17 milijuna kuna

Ostvareni priljevi od prodaje imovine

Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo navodi kako je prijedlog za isplatu uslijedio nakon utvrđivanja tražbina vjerovnika prvog višeg isplatnog reda u iznosu od nešto više od 241.000 kuna, ali i vjerovnika drugog isplatnog reda od gotovo 1,12 milijardi kuna. Navodi i kako su od otvaranja stečaja Keruma d.o.o. 2018., a prije prve djelomične diobe, ostvareni priljevi od prodaje imovine i zakupa poslovnih prostora propale tvrtke splitskog poduzetnika.

Neposredno prije prijedloga namirenja vjerovnika prvog višeg isplatnog reda, uglavnom bivših radnika Keruma koji potražuju neisplaćene plaće i otpremnine, predložena je i prodaja prestižnih nekretnina te tvrtke u stečaju – bivšeg zagrebačkog kina Central i legendarnog restorana Šumski dvor te poslovne zgrade u Zadru ukupne vrijednosti od 36,65 milijuna kuna.

KERUMOVA TVRTKA U STEČAJU: Objavljena procjena vrijednosti tri prestižne nekretnine – vrtoglavih 36.65 milijuna kuna

Stečaj otvoren od 2018. godine

Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo u prijedlogu upućenom splitskom Trgovačkom sudu ističe da rješenje o prodaji treba donijeti na temelju očitovanja stečajnog i razlučnog vjerovnika DDM Invest III AG koji je u kolovozu dostavio elaborate o procijenjenoj vrijednosti imovine Keruma d.o.o.. Nekretnina najveće vrijednosti je bivši restoran Šumski dvor, u elitnom zagrebačkom kvartu uz Cmrok procijenjena na čak 15,17 milijuna kuna koju je splitski poduzetnik Željko Kerum preuzeo 2009. u “valu kupovine” nekretnina po Zagrebu.

Kerum d.o.o u stečaju registriran je kao društvo s ograničenom odgovornošću za unutarnju i vanjsku trgovinu s temeljim kapitalom od samo 52.600 kuna, a kao jedini osnivač navodi se Željko Kerum. Stečaj nad tom tvrtkom otvoren je u studenom 2018.

RADNICI HOTELA MARJAN PITAJU GDJE JE NESTALO 60 MILIJUNA KUNA: Tvrde da im Kerum nije uplaćivao ni doprinose

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr