GRMOJA UKAZAO NA NESTANAK

PRIJAVU PROTIV TODORIĆA U ’90-IMA PODNIO ŠEF FINANCIJSKE POLICIJE? U uredu predsjednice je nema, sve je poslano na jedno mjesto

Pozivajući vladajući HDZ da ipak podrži nastavak rada saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, zastupnik Mosta Nikola Grmoja danas je u Saboru kazao da raspolaže informacijom da se u Uredu predsjednice nalazi kaznena prijava koja je još 1990-ih godina podignuta protiv Ivice Todorića.

“To pokazuje da su zakazali Državno odvjetništvo i pravosudni sustav jer po toj kaznenoj prijavi nije napravljeno ništa”, ustvrdio je Grmoja za saborskom govornicom.

ZAŠTO NITKO NIJE REAGIRAO? ‘Ured predsjednice još od 90-ih drži kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića’

Svo arhivsko gradivo predano Hrvatskom državnom arhivu

Nakon Grmojine prozivke, oglasio se i Ured Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović uputivši priopćenje javnosti.

“Arhivsko gradivo nastalo djelovanjem prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana kao i arhivsko gradivo nastalo djelovanjem bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića u razdoblju do 2009. godine Ured predsjednice Republike Hrvatske predao je Hrvatskom državnom arhivu sukladno članku 14. stavka 3. Zakona o arhivskom gradivu i arhivima („Narodne novine“, broj 105/97., 64/00., 65/09. I 125/11.). Temeljem rečenog nema dokumenta iz tog vremena koji bi se nalazili u Uredu predsjednice Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju.

HDZ ČEKA PRILIKU DA RASPUSTI NEŽELJENO TIJELO: Čim DORH pokrene istragu protiv Todorića, istražno povjerenstvo se gasi?

Je li prijavu 1996. podnio tadašnji šef financijske policije?

Tportal piše, pak, kako se kaznena prijava koju je spomenuo Grmoja navodno tiče robnih zaliha i da je moguće da datira iz 1996. godine kada je zbog ‘afere pšenica’ bilo osnovano saborsko istražno povjerenstvo.

Nagađa se također da je kaznenu prijavu podnio ondašnji šef financijske policije Marijan Kovačić, a tadašnji glavni državni odvjetnik Marijan Hranjski kazao je Tportalu da se ne sjeća takve prijave, no da nije isključeno da je ista stigla općinskom ili županijskom državnom odvjetništvu.

KOJA JE SVRHA FAMOZNOG ISTRAŽNOG POVJERENSTVA? Sabor ga je prvi put osnovao ’96, također zbog Todorića… Znate li kako je sve završilo?

Povratak na Net.hr