banner

TELEGRAM MEDIA GRUPA

PRIDRUŽIO NAM SE HRVOJE KLASIĆ: Kolumna jednog od najzanimljivijih povjesničara mlađe generacije odsad svakog tjedna na Net.hr-u

Nakon što je na mjesto glavnog urednika Net.hr-a došao Filip Raunić te se kao novinarka i kolumnistica Net.hr-u pridružila Đurđica Klancir, portal nastavlja sa snažnom ekspanzijom

Povjesničar Hrvoje Klasić, profesor na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, novi je kolumnist Net.hr-a, priopćeno je danas iz kompanije. Klasić je 1997. diplomirao povijest na Filozofskog fakultetu, a ubrzo je i doktorirao na temu “1968. u Jugoslaviji. Društveno-političke promjene u Jugoslaviji u kontekstu svjetskih zbivanja”.

VELIKO POJAČANJE NET.HR-A: Pridružila nam se Đurđica Klancir, jedna od najrespektabilnijih hrvatskih novinarki

Značajan doprionos sučavanju s prošlošću

Radio je u sisačkoj gimnaziji, a 2003. zapošljava se na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Predaje kolegije vezane uz povijest 20. stoljeća, ponajviše nakon 1945., a autor je dvaju knjiga: Jugoslavija i svijet 1968. i Hrvatsko proljeće u Sisku.

Sudionik je brojnih konferencija i simpozija u Hrvatskoj i svijetu, a višestruku je nagrađivan za svoj rad. Osim znanstvenog, zapažen je i Klasićev društveni angažman u kojem je pokušavao pridonijeti hrvatskom suočavanju s prošlošću.

PROMJENA NA ČELU VODEĆEG PORTALA: Novi glavni urednik Net.hr-a jedan je od najperspektivnijih mladih urednika u Hrvatskoj

Priče o prošlosti često se svedu na uvrede

U svojoj prvoj kolumni Klasić piše upravo o problemima hrvatskog suočavanja s prošlošću. “Činjenica koja bi ipak trebala zabrinjavati je da energija koju Hrvati, barem u javnom prostoru, troše na prošlost nije ni približna onoj koju posvećuju raspravama o budućnosti.

Dodatni problem je što ta energija nažalost ne služi kao poticaj za tolerantan i konstruktivan dijalog nego se najčešće svodi na uvrede i diskvalifikacije, bez ikakvog utemeljenja u znanstvenim spoznajama”, napisao je Klasić u kolumni koju ćemo objaviti danas u 12.00 sati.

Net.hr – 20 godina u vrhu

Gotovo dvadeset godina Net.hr jedan je od vodećih portala u Hrvatskoj; mjesečno ga posjeti gotovo milijun i 400 tisuća jedinstvenih korisnika koji ostvare 18 milijuna posjeta i preko 117 milijuna otvorenih stranica. Po većini relevantnih brojki – broju otvorenih stranica, broju posjeta i vremenu zadržavanja na portalu – Net.hr drugi je najjači news portal u Hrvatskoj, prema službenom istraživanju Gemius. Samo u prošloj godini, broj otvorenih stranica, pageviewsa, na Netu rastao je za 62 posto.

Izdavač Net.hr-a je Telegram Media Grupa, koja je s milijun i pol jedinstvenih korisnika mjesečno jedan je od najvećih digitalnih izdavača u Hrvatskoj. U njenom sastavu nalaze se vodeći portali Net.hr, Telegram, ŽenaNet i Telesport. Osim tržišnog lidera Styrije, Telegram Media Grupa jedina je medijska kuća s dva portala u top 10 najposjećenijih portala u Hrvatskoj.

Povratak na Net.hr