BROJKE SU VISOKE

‘PRESTANIMO SE ZAVARAVATI DA SE NEĆEMO ZARAZITI OD ONIH S KOJIMA SE ČESTO DRUŽIMO I VIĐAMO’; Upozorenje liječnice: ‘Krajnji je trenutak’

‘Moramo se suzdržati od druženja i okupljanja, pa čak i manjih u kućama jer tu imamo određenu pojavnost i veći broj boljelih s manjih okupljanja’, govori ravnateljica splitskog NZJZ-a

U srijedu je u Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđeno je 360 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Splitska Arena može biti spremna za prijem 250 pacijenata u roku od 24 sata, doznaje RTL. No, o tom scenariju se ne govori, kažu u županijskom stožeru.

O stanju u toj županiji i stanju u splitskom KBC-u govorila je za RTL Danas Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

“KBC Split mogao bi imati problema s osobljem i smještajem novih pacijenata oboljelih od korone, a kako bi se izgledao kolaps sustava ljudi bi se više trebali držati mjera”, kazala je Karin za RTL Danas.

U ČETVRTAK NAS OČEKUJU JOŠ GORE BROJKE? Capak: ‘Razgovarali smo i o policijskom satu…’; Otkrio hoćemo li stopama Njemačke

‘Vrijeme je da se prestanemo zavaravati da se nećemo zaraziti’

“Imamo doista velike brojke. Mi smo jučer testirali 1292 osobe što je jako puno i imali smo 260 pozitivnih. Od toga je pola iz kontakata što nam ulijeva nadu da se bolest ne širi toliko dalje jer su te osobe u samoizolaciji.

Brojke su visoke i krajnji je trenutak da osobno počnemo voditi računa o svom ponašanju i da se prestanemo zavaravati da se nećemo zaraziti možda i od onih s kojima se često družimo i često ih viđamo. Moramo se suzdržati od druženja i okupljanja, pa čak i manjih u kućama jer tu imamo određenu pojavnost i veći broj boljelih s manjih okupljanja”, govori ravnateljica splitskog NZJZ-a.

NJEMAČKA OD 2. STUDENOG IDE U DJELOMIČNI LOCKDOWN; Angela Merkel: ‘Ovo su teške odluke’; Objavili su što sve stupa na snagu

‘Ako se počnemo ponašati odgovorno, mjere nam neće biti potrebne’

“Prošli tjedan smo imali upola manje hospitaliziranih. Kad radimo epidemiološke izvide, to su još uvijek osobe s blažim simptomima, mlađe dobne skupine, djeca u srednjim i osnovnim školama i uglavnom su asimptomatski”, govori Karin.

Odgovarajući na pitanje jesu li strože mjere potrebne Splitsko-dalmatinskoj županiji, Karin odgovara da valja pratiti situaciju pa vidjeti.

“Nadamo se da će biti dovoljne mjere koje su dane od strane Nacionalnog stožera i uistinu ako se počnemo odgovorno ponašati, mjere nam neće biti potrebne, odnosno možemo normalno funkcionirati, raditi i živjeti, ali voditi računa o ponašanju”, rekla Željka Karin za RTL Danas.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr