TKO ĆE KOGA ZAMIJENITI

PRESLAGIVANJE KADROVA NA HRT-u: Evo tko bi mogli biti novi voditelji Dnevnika

Nakon prošlotjedne smjene dosadašnjeg glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Gorana radmana i ustoličenja Siniše Kovačića na mjesto v.d. glavnog ravnatelja, uskoro će, logikom stvari, na red doći i kadrovska preslagivanja na nižim razinama.

Tako se na današnjoj sjednici Programskog vijeća HRT-a, iako kadroviranje nije u djelokurugu ovlasti tog tijela, moglo čuti kako je namjera vladajućih obaviti potpune kadrovske promjene na HRT-u, piše T-portal navodeći izjavu člana tog Vijeća Ivice Maštruka koji je rekao: “Namjera je promjena političke, svjetonazorske i ideologijske paradigme u vladanju nad HRT-om”.

NOVI RAVNATELJ HRT-a: Kovačić preuzeo dužnost od Radmana pa na važne funkcije imenovao dvije žene

Od četiri ravnatelja dvoje sigurno odlaze

Spominje se tako da bi na mjesto ravnatelja programa HRT-a umjesto Saše Runjića mogao zasjesti Jozo Barišić. Od preostala tri ravnatelja – produkcije, poslovanja i tehnologije, najizvjesnije je da će poziciju zadržati šef tehnologije Duško Zimonja. Dotle se kao mogućeg nasljednika šefice produkcije Marije Nemčić spominje producent Josip Popovac, dok se i za Borisa Sruka, šefa poslovanja, govori da je osigurao kontinuitet u toj fotelji.

KOVAČIĆEVI LJUDI: Novi šefovi na HRT-u će biti Kušec, Barišić i Periša Čakarun?

Novi urednici-voditelji i u Dnevniku

Umjesto Lamije Alečković na čelo Informativno-medijskog servisa (IMS) lako bi mogla doći novinarka Katarina Periša Čakarun. Prvi bi program umjesto Igora Tomljanovća mogla preuzeti Katja Kušec, Drugi programu Bruno Kovačević umjesto Vesne Karuze Podgorelec, dok bi Vlatka Kolarević bila zamjena za Deana Šošu na Trećem programu. U kombinacijama za urednicu Četvrtog programa HTV-a, umjesto Sanje Gvozdanović spominju se Ružica Renić i Dijana Čović.

Nepoćudne emisije na udaru

Kao moguće urednike-voditelje Dnevnika također se spominje Ružica Renić, ali i Tončica Čeljuska i Renato Kunić.

Govori se da bi se među prvima na udaru mogle naći i emisije ‘BezVeze’ i ‘Montirani proces’ u kojima se uz oporbu ismijava i nova vladajuća garnitura.

KOVAČIĆ OTKRIO SVOJ PLAN: ‘Štitit ćemo hrvatski nacionalni interes i identitet’

Povratak na Net.hr