PREMINULA BEBA IZ BJELOVARA KOJU SU DOVEZLI NA HITNU U RANU ZORU: / Dijete je umrlo zbog neliječene upale pluća, nikad nije bilo kod pedijatra

Image

Policija je razgovarala i sa susjedima obitelji preminule bebe kako bi dobili jasniju sliku što se događalo kobnog utorka u slučaju da su možda nešto vidjeli ili čuli

3.2.2021.
20:22
Play logo

Tromjesečna beba dovezena je jučer u ranojutarnjim satima u bjelovarsku Opću bolnicu te je potom hitno prebačena u KBC Zagreb. Nažalost, dijete je preminulo, a u bolnicu je došlo u vrlo teškom zdravstvenom stanju.

"U utorak oko 4.45 sati zaprimljeno je dijete staro tri mjeseca na Objedinjeni hitni bolnički prijam s respiratornim arestom i kliničkim znakovima smrti. Otprilike nakon 15-ak minuta je reanimirano i vraćene su sve vitalne funkcije i rad srca. Dijete je naposlijetku ipak preminulo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neliječena upala pluća

Mojportal doznaje kako je beba najvjerojatnije preminula zbog neliječene upale pluća. Obdukcija je pokazala da je to najizvjesniji uzrok smrti.

Dijete nikad nije bilo kod pedijatrice, kazala je liječnica čiji su podaci poznati redakciji stranice Mojportal.

"Oni s tom bebicom kod mene nisu nikad bili, ja to dijete nisam ni vidjela. Otac ju je upisao kod mene tjedan dana nakon rođenja, ali nakon toga nisu dolazili ni na obavezni sistematski pregled ni na cijepljenje. Rekla sam to patronažnoj sestri koja je nekoliko puta išla na njihovu kućnu adresu kako bi ih obavijestila da trebaju dovesti bebu na pregled i cijepljenje, ali joj nitko nije otvarao. Vrata su bila zaključana. Ona je dala sve od sebe, a nakon što nije uspjela, obavijestila je socijalnu službu da ne može doći ni do roditelja ni do djeteta. Ne znam što su oni napravili. Trebali su reagirati, doći na vrata, pozvati policiju, bilo što. Normalan čovjek bi se zapitao što se u toj kući događa", rekla je pedijatrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako ta obitelj kod nje ima karton još jednog djeteta s kojim su svaki mjesec dolazili na sistematski, vaganje i cijepljenje. Dodala je i da je dobila neslužbenu informaciju da je preminula beba u bolnicu dovezena pothlađena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolima Hitne medicinske pomoći dijete je prevezeno na Intenzivnu jedinicu Pedijatrijskog odjela na Klinički bolnički centar u Zagrebu", kazao je za 24sata dr. Allouch Ali, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar gdje je dijete prvotno zaprimljeno.

Image
UŽAS U ISTRI: /

Jednogodišnje dijete pojelo komadić ecstasyja koje je našlo na stolu. Roditeljima zabranili bilo kakav kontakt s djetetom

Image
UŽAS U ISTRI: /

Jednogodišnje dijete pojelo komadić ecstasyja koje je našlo na stolu. Roditeljima zabranili bilo kakav kontakt s djetetom

Obdukcija djeteta trebala bi otkriti više

Portal 24sata neslužbeno doznaje da na tijelu djeteta liječnici tijekom reanimacije nisu zamijetili nikakve vanjske ozljede. No, o smrti bebe je policija dobila dojavu iz KBC-a Zagreb gdje je beba dovezena u utorak u teškom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Očevid u kući bebinih roditelja

Istu informaciju je 24sata dobio i od PU bjelovarsko-bilogorske. Oni su još naveli da je u kući bebinih roditelja u Velikom Grđevcu u utorak policija dovršila očevid. Iz svega navedenog vidljivo je bilo da sve ovisi o obukcijskom nalazu i da će se prema tome formirati daljnji tijek istrage.

Obitelj pod prismotrom Centra za socijalnu skrb?

Riječ je o obitelji koja uz dijete koje je izgubilo život ima još jedno dijete staro oko 16 godina. Portal 24sata doznaje da su roditelji nezaposleni i da žive od socijalne pomoći, porodiljnog dodatka i dječjeg doplatka. Obitelj se navodno nalazi pod prismotrom Centra za socijalnu skrb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznaje se da je policija razgovarala i sa susjedima obitelji kako bi dobili jasniju sliku što se događalo kobnog utorka u slučaju da su možda nešto vidjeli ili čuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedi: 'Roditelji bebe bili su ovisnici i na psihijatriji'

Play logo

Neki mještani Velikog Grđevca koji poznaju obitelj ljutiti su što se ova tragedija dogodila. Večernji list od mještana saznaje kako su roditelji bebe boravili u bolnici "Dr. Ivan Barbot", inače neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači. Razlog za to navode ovisnosti zbog čega su i bili pod nadzornom socijalne.

Mnogo je nagađanja o uzroku smrti. Jedna mještanka koja je htjela ostati anonimna kaže da se majka dan prije smrti djeteta raspitivala koji bi sirup mogla dati bebi. Kako navodi Večernji list, policija ništa od ovih navoda nije potvrdila. Nakon nalaza obdukcije znat će se je li dijete bilo zanemarivano.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo