U PETAK JE BILA NA NASTAVI

U SPLITU PREMINULA MATURANTICA (17); Bila je zaražena koronavirusom: ‘Prestrašno. Teško je reći što je izazvalo hipoksiju…’

U Splitu je umrla 17-godišnja učenica Ekonomsko-upravne škole koja je imala astmu i bila zaražena koronavirusom

U KBC-u Split preminula 17-godišnja djevojka koja je bila zaražena koronavirusom. Bila je maturantica Ekonomsko-upravne škole te joj je u bolnici napravljen test na koronavirus koji se pokazao pozitivnim.

Kako doznaje Dalmatinski portal, imala je astmu i u petak je bila na nastavi. U subotu je prestala disati, reanimirana je, intubirana, ali, nažalost, djevojka koja bi uskoro slavila punoljetnost nije preživjela. “Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na koronavirus. Što je izazvalo, teško je reći…”, rekao je medicinski djelatnik za Dalmatinski portal.

Njezin razred je od danas u izolaciji, a ravnateljica škole Neda Bartulin rekla je da imaju tešku situaciju i da ne može pričati uz molbu za razumijevanje. “Iz klupe na groblje”, u suzama su rekli za Dalmatinski portal u Ekonomskoj školi.

HRVATSKI IMUNOLOG UPOZORAVA: ‘Čekanje kolektivnog imuniteta moglo bi imati previsoku cijenu; Očekivati normalan život je – nemoguće’

ANESTEZIOLOGINJA IZ DUBRAVE OPISALA KAOS U BOLNICI: ‘Znamo imati po tri smrti u 12 sati. Narode, stani na loptu’

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr