PREMIJER U UMAGU NA ATP TURNIRU: / 'Stanje u HDZ-u je pobjedničko, a Miro Kovač igra u Saboru'

Premijer je kazao kako je sport važan dio naše promocije i brendinga

20.7.2019.
21:39
Pixsell

Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu u Umagu gdje je pratio polufinalni teniski susret na Croatia Open-u da je sport važan dio promocije i brendinga Hrvatske. "Sport je jedan od naših glavnih perli i zato Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica tijesno surađuju s brojnim sportskim savezima. Moramo raditi na tome da nam svaki od velikih sportskih događaja ili uspjeha bude dio naše promocije i našeg brendinga i na tome radimo", istaknuo je Plenković na ATP turniru u Umagu.

Na pitanje novinara kakvo je stanje "u momčadi HDZ-a" nakon posljednjih događanja te je li Miro Kovač ispao iz momčadi, premijer je kratko odgovorio kako je "stanje pobjedničko" te da "Kovač igra u Saboru". Nije htio komentirati današnju izjavu SDP-ovog saborskog zastupnika Gordana Marasa koji ga je nazvao političkom kukavicom te uzvratio da "čovjek očito ima nekih problema".

'Izdvajamo za sport više nego prije'

Zamoljen za komentar izjave predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše koji je upozorio na izvještaj Eurosata da je Hrvatska posljednja u Europskoj uniji po izdvajanju za sport, Plenković je rekao da je ova Vlada donijela nacionalnu strategiju sporta i da nikad više novčanih sredstava nije bilo izdvojeno za sport.

"Mislim da više nego prije izdvajamo za sport, a moji ministri i ja zaista činimo sve što možemo da sport bude na dostojanstvenoj razini koju zaslužuje i prisutnošću i dolascima te dijalogom i razgovorom", istaknuo je premijer.

Govoreći o umaškom turniru, Plenković je ocijenio da se kvalitetno pozicionirao i da predstavlja "pravu atrakciju" i za umaški imidž u pogledu sporta i za cjelokupni turizam.

Nahvalio ATP Umag

"Umaški turnir je naš jedini ATP turnir koji u kontinuitetu privlači naše najbolje igrače, ali i brojne strane tenisače. Istina je da se igra na zemlji, nakon trave u Wimledonu, te shvaćam da je to uvijek malo osjetljivo za igrače, ali mislim da je to sjajna prigoda jer se radi o društvenom, kulturnom, gastronomskom, turističkom i sportskom događaju", istaknuo je premijer Plenković.

Podsjetio je da Hrvatska ima i WTA turnir u Bolu koji je reaktiviran te dodao da kroz ta dva turnira Hrvatska može plasirati i pozicionirati svoje igračice i igrače i da to pridonosi promociji hrvatskog sporta.

Polufinalni meč na ATP turniru u Umagu između Talijana Carusa i Srbina Lajovića premijer Plenković pratio je zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem, ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom te ministrom turizma Garijem Cappellijem.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali