SASTANAK KOALICIJE / Premijer se oglasio o Vrhovnom sudu: 'Sutra ćemo podržati i dati pozitivnu ocjenu nastupima Dobronića i Mrčele'

Premijer je istaknuo da je Radovan Dobronić iznio dobar prijedlog programa, ali da je isto učinio i sudac Mrčela

5.10.2021.
13:12
Dino Stanin/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Premijer Andrej Plenković govorio je danas o izboru predsjednika Vrhovnog suda rekavši da se cijeli proces želi prikazati na pogrešan način:

"Predsjednik VS-a ima ovlasti u organizaciji rada Suda, ne dodjeljuje predmete, ne sudi, ne predlaže i ne donosi propise. Reformu pravosuđa provodi Vlada, u tri segmenta. U fokusu je smanjenje broja neriješenih postupaka, skraćenje trajanja i jačanje profesionalnosti sudaca", rekao je premijer dodavši da je Vlada uvela transparentnost u sustav pravosuđa.

'Suce se blatilo'

Govorio je i o napadima na suce.

"Suci su proteklih mjeseci bili sustavno omalovažani i blaćeni. Zbog takvog ozračja smo dobili kritiku Europske komisije", kaže premijer.

Premijer je istaknuo da je Radovan Dobronić iznio dobar prijedlog programa, ali da je isto učinio i sudac Marin Mrčela. Iz Odbora se, kako navodi, moglo čuti da su obojica zavrijedila pozitivnu ocjenu na glasanju.

'Sutra ćemo to podržati'

"Dobronić zadovoljava kriterije i kandidirao se u zakonskoj proceduri. Riječ je o čovjeku integriteta i nesklon je korupciji, no želim naglasiti da ćemo sutra podržati i pozitivnim ocjeniti nastupe Dobronića i Mrčele. Na taj ćemo način okončati ovu sagu, jer to ne donosi ništa dobroga", kazao je. 

"Mi kao Vlada i vladajuća stranka, nismo sve ovo vrijeme imali osobu koja je bila naš kandidat. Bitno je to ponoviti", zaključio je premijer.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali