PREMIJER NAKON AKTUALCA: / 'Nije mi sve jasno u vezi Žinićeve imovine'; O Beljaku: 'On možda želi u vladajuću većinu'

Upitan kako je moguće da je Središnji ured za obnovu napisao da je Žinić dobio kuću na korištenje u travnju 1995. godine, premijer je odgovorio da mu nije jasno kako je to moguće

19.1.2021.
16:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon aktualnog sata u Saboru, premijer Andrej Plenković stao je pred novinare.

"Nije mi djelovalo strašno. Ja nikada nisam govorio o kokošarenju. To se valjda zabunila ta zastupnica. Ona je možda govorila o predsjedniku Republike, ja tu riječ nisam koristio. Atmosfera je bila uobičajena. Ovo danas nisam doživio nešto britkije i oštrije nego inače.

Mislim da smo iznijeli sve argumente. Drago mi je da nas jedan od zastupnika silno podržava. Ne znam želi li postati dio vladajuće većine. Govorim o gospodinu Beljaku. Beljak je hvalio Vladu oko poreznih rasterećenja i drugih poteza", prenosi RTL izjavu premijera Plenkovića.

Dodao je da je Beljak "izrazio jedno oduševljenje ministrom Malenicom koje još nije viđeno među oporbenim zastupnicima". Još je rekao da je HSS stranka desnog centra i da ne pripada tamo gdje ju sada Beljak drži. "On malo po malo dolazi na naš put", kazao je premijer.

Plenkoviću nije sve jasno u vezi imovine sisačkog župana

Upitan je li mu sve jasno vezano za imovinu sisačkog župana Ive Žinića, Plenković je kratko odgovorio da nije. Odgovarajući na pitanje je li to medijska hajka rekao je da se medijska hajka stvorila oko poslijeratne obnove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Oko toga stojim čvrsto. Ta hajka je trajala 10 dana i imala je za cilj stigmatizirati vlast iz tog vremena, a to je bila vlast HDZ-a, da je sve što je u obnovi napravljeno loše, da se kralo i da nije napravljeno onako kako je trebalo biti. Obnavljano je preko 5.800 kuća. Svega je 1,8 posto dobilo crvenu naljepnicu, znači 69. Nitko iz oporbe nije spomenuo istražno povjerenstvo na aktualcu", kazao je Plenković.

Upitan kako je moguće da je Središnji ured za obnovu napisao da je Žinić dobio kuću na korištenje u travnju 1995. godine, premijer je odgovorio da mu nije jasno kako je to moguće. Dodao je da taj podatak nije vidio i da ga tek može komentirati nakon što ga vidi. "Oko Žinića treba ispitati sve okolnosti. Ja se time nisam bavio, niti se itko od ljudi u HDZ-u bavio nečijom imovinom", rekao je Plenković.

'Jedini način da Žinić ode s mjesta župana jest da podnese ostavku'

Na pitanje je li razgovarao sa Žinićem odgovorio je da je jučer Žinić govorio o tome na sastanku HDZ-a. "Nemamo mi neki privatni odnos da se domunđavamo u sobi. Nego sam ga pitao na tijelima stranke", kazao je Plenković.

Novinari su Plenkovića pitali šteti li HDZ-u situacija oko Žinića na što je odgovorio da im "sigurno ne koristi". Poručio je da su izbori za tri mjeseca i dodao da je jedini način da Žinić ode s mjesta župana da podnese ostavku.

Na pitanje šteti li HDZ-u situacija oko Žinića, odgovorio je da im sigurno ne koristi. "Izbori su tu za tri mjeseca", kazao je Plenković i dodao da je jedini način da Žinić ode s mjesta župana je da sam podnese ostavku.

"Šteta je tu, želim da se rasvijetle sve okolnosti. Nitko u stranci se nije bavio dosad tim temama", prenosi RTL izjavu Andreja Plenkovića.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali