KONTROVERZNI POREZ

PREMIJER NAJAVIO ODGODU, ALI… I Zagrepčani će uskoro dobiti obrasce za nekretnine, a poznat je i rok za predaju

Iako je predsjednik Vlade Andrej Plenković prije nekoliko dana najavio odgodu primjene poreza na nekretnine, jedinice lokalne samouprave nastavljaju prikupljati podatke o nekretninama u vlasništvu građana.

Tako će Zagrepčanima obrasci za podatke o nekretninama biti dostavljeni do konca kolovoza, a zadnji rok za predaju popunjenih obrazaca je 31. listopada, piše Dnevnik.hr

PLENKOVIĆ POPUSTIO: Odgađa porez na nekretnine, Tolušiću naredio da promijeni svoju kontroverznu odluku

U Zagrebu je čak pola milijuna nekretnina

Unatoč premijerovoj najavi da se uvođenje poreza na nekretnine odgađa za “dogledno vrijeme”, gradovi i općine, prema nalogu Porezne uprave, moraju nastaviti s prikupljanjem podataka od vlasnika nekretnina kako bi se ažurirali podaci o nekretninama i poreznim obveznicima.

U zagrebačkoj gradskoj upravi kažu da su pripreme za uvođenje poreza na nekretnine bile izuzetno složene i zahtjevne, što i ne čudi jer se na području grada Zagreba nalazi čak pola milijuna nekretnina!

O ČEMU OVISI KOLIKO ĆETE PLAĆATI POREZ NA NEKRETNINE? Porezna već šalje obrasce: Tko ih ne dostavi u roku, plaćat će po najvišoj stopi

U Zadru već vraćeno 30 tisuća popunjenih obrazaca

Za razliku od Zagreba, u drugim većim gradovima obrasci su već poslani ili se šalju građanima. U Osijeku je do sada poslano više od 40.000 poziva za dostavu podataka te obrazaca za obračun poreza na nekretnine, a u idućih nekoliko dana bit će dostavljeni i preostali obrasci. Osječani obrasce trebaju vratiti do 30. rujna.

Zadarska gradska uprava među prvima je građanima poslala obrasce za porez na nekretnine, a povratno je već pristiglo više od 30 tisuća popunjenih obrazaca. U tamošnjoj gradskoj upravi ističu da će im obrasci, bez obzira na odgodu primjene poreza na nekretnine, biti korisni za popunjavanje baze podataka.

PLENKOVIĆ SE POVUKAO I ODGODIO NOVI NAMET, ALI SAMO NA NEKO VRIJEME: Informirajte se – ovo je 10 ključnih stvari o porezu na nekretnine

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr