PREDSTAVNICA SOCIJALNIH RADNIKA O PRIJAVI PROTIV VELJAČE I JANJIĆ: / 'Nisam smrad. Nisam niškoristi, da ne ponavljam sve prostote...'

'Ja se 43 godine kao socijalna radnica borim za prava najranjivijih, ali nikada nisam nikog uvrijedila pa čak ni one koji su mene vrijeđali', rekla je predsjednica Udruge socijalnih radnika

13.4.2021.
18:46

Razgovor i izuzimanje dokumentacije socijalne radnice koja je vodila obitelj tragično preminule djevojčice iz Nove Gradiške s predstavnicima Komore socijalnih radnike trajao je gotovo šest sati, a idućeg bi tjedna trebao biti predan konačni nalaz nadzora Ministarstvu rada i socijalne politike. Komora i dalje smatra da nije bilo grubog kršenja procedura.

'Nisam ubojica i nisam niškoristi'

Predstavnica Komore, Štefica Karačić, za N1 je rekla kako Ministarstvo nije trebalo objaviti nalaz Upravnog nadzora, koje je zaključilo da djevojčica nije trebala biti vraćena u biološku obitelj, dok nisu završeni nalazi stručnih komora. Socijalna radnica koja je vodila obitelj djevojčice jučer se vratila na posao nakon preboljenog koronavirusa. Također, tražila je da više ne radi na odjelu za djecu, mlade i obitelj.

"Ja sam se jučer usuglasila s pokretanjem takvog kaznenog postupka jer ja nisam ubojica. Nisam smrad. Nisam niškoristi, da ne ponavljam sve one prostote koje su objavljene na njihovim platformama. To nije jezik koji je po mom stručnom kodu i profesionalnom i ljudskom, dopušten.

I mislim da se na taj način ne smije komunicirati javno pa čak ni u ostrašćenim stanjima kada se borimo za prava najranjivijih. Ja se 43 godine kao socijalna radnica borim za prava najranjivijih, ali nikada nisam nikog uvrijedila pa čak ni one koji su mene vrijeđali”, rekla je Karačić, komentirajući kaznenu prijavu zbog govora mržnje koja je u ponedjeljak podignuta protiv osnivačice građanske inicijative #spasime Jelene Veljače i glumice Nataše Janjić Medančić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali