VAŽNA ODLUKA

PREDSJEDNIK UPRAVE RBA BANKE DAO OSTAVKU: Odlazi zbog negativne percepcije javnosti u aferi s oglasom za PR agenciju

Michael Müller podnio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Raiffeisen banke na vlastiti zahtjev jer ne želi dalje štetiti reputaciji banke

Predsjednik uprave Raiffeisen banke Michael Müller podnio je danas neopozivu ostavku na vlastiti zahtjev. Kao razlog naveo je negativnu percepciju javnosti oko natječaja za odabir PR agencije, a u kojem je navodno stajalo kako bi ona, između ostalog, trebala “vršiti pritisak na Ustavni i druge sudove u Hrvatskoj”.

BANKA TRAŽILA PR AGENCIJU KAKO BI ‘PRITISKALA USTAVNI SUD’: ‘U paničnom strahu primjenjuju nezakonite radnje. Šokirani smo’

Spriječio daljnju reputacijsku štetu

“Svjestan sam snažnog negativnog dojma koji je nastao oko Raiffeisen banke i njezinog menadžmenta te naglašavam kako predmetni dokument ni na koji način ne odražava namjeru menadžmenta Banke. Kao profesionalni menadžer, odlučio sam odstupiti sa svoje pozicije kako bih spriječio daljnju reputacijsku štetu banci”, zaključio je Müller.

GUVERNER NAJAVIO NADZOR BANKE ZBOG VRŠENJA PRITISKA NA USTAVNI SUD: ‘Neugodno sam iznenađen. Poduzet ćemo mjere’

Već imenovana vršiteljica dužnosti

Članica Uprave RBA Liana Keserić bit će vršiteljica dužnosti predsjednika Uprave, čim Hrvatska narodna banka odobri njeno imenovanje. Ostavku je prihvatio i predsjednik Nadzornog odbora Raiffeisenbank Austria d.d. i član Uprave matične banke Raiffeisen Bank International (RBI), Andreas Geschwenter.

“Prihvatio sam ostavku Michaela Müllera kao znak njegovog odgovornog stava, te mu se zahvaljujem na dugogodišnjem radu i doprinosu Raiffeisen banci i RBI grupaciji. Naglasio bih kako se RBI i Raiffeisen banka zalažu za zakonitost, visoke etičke standarde i povjerenje“, izjavio je Andreas Geschwenter, predsjednik Nadzornog odbora Raiffeisenbank Austria d.d. i član Uprave matične banke Raiffeisen Bank International (RBI).

ŠKIBOLA O SKANDALU U RBA BANCI: ‘To je skandalozno! Ako je ovo točno, ne bi više smjeli poslovati u Hrvatskoj!’

Povratak na Net.hr