Predsjednik Srbije izmislio susret i razgovor s Milanovićem?

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je u intervjuu za agenciju Beta komentirao odnose između Hrvatske i Srbije, pa je kazao i da je razgovarao s hrvatskim predsjednikom Josipovićem i premijerom Milanovićem.

Nikolić je kazao da ni on ni Srbija nisu krivi za napetosti u odnosima s Hrvatskom te da je spreman susresti se s predsjednikom Ivom Josipovićem kad i “druga strana za to bude spremna”. Kazao je potom da je Josipovića sreo u Londonu, prigodom otvaranja Olimpijskih igara na prijmu kod kraljice, te da je s njim razgovarao sat vremena. No, Josipović je više puta kazao da se s Nikolićem u Londonu susreo “u prolazu”.

Nikolić je također opisao susret s predsjednikom hrvatske Vlade Zoranom Milanovićem, kazavši da se s hrvatskim premijerom susreo u Rio de Janeiru na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama Rio 20+, gdje su razgovarali pola sata. No, s obzirom na to da Zoran Milanović u to doba uopće nije bio u Rio de Janeiru, doista je misteriozno kako se Nikolić s njim susreo, piše Novi list.

Hrvatsko je izaslanstvo u Brazilu predvodio potpredsjednik Vlade Neven Mimica, koji je kazao da se nije susreo, a kamoli razgovarao s Nikolićem.

Povratak na Net.hr