banner

PIŠI, PIŠI MI...

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ PISAO PREMIJERU PLENKOVIĆU: Traži ga jednu stvar vezanu za stvaranje Nacionalne razvojne strategije

Zoran Milanović je predložio Andreju Plenkoviću da u izradu Nacionalne razvojne strategije uključi i oporbene stranke kako bi postigao konsenzus oko tog strateški važnog dokumenta

Predsjednik Republike Zoran Milanović predložio je premijeru Andreju Plenkoviću da uključi stranke iz saborske oporbe u izradu Nacionalne razvojne strategije i tako osigura konsenzus za njeno donošenje. Zbog toga mu je napisao i službeno pismo koje prenosimo u cijelosti.

“Predsjednik Republike Zoran Milanović predložio je predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću da uključi predstavnike parlamentarnih stranaka iz redova oporbe u Upravljački odbor i izvršnu radnu skupinu za izradu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

Stav je predsjednika Milanovića kako je Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. dokument od nacionalnog strateškog interesa i stoga oko strategije treba postići što širi konsenzus. Hrvatska je oko važnih nacionalnih pitanja uvijek postizala konsenzus što je doprinijelo ostvarenju hrvatskih strateških ciljeva, podsjeća predsjednik Milanović. Kako je riječ o ključnom dokumentu za cjelokupni razvoj društva i gospodarstva u desetogodišnjem razdoblju, Predsjednik Republike predložio je zato predsjedniku Vlade da Upravljački odbor i radna skupina za izradu strategije budu inkluzivni te da u izradu budu uključeni i predstavnici političkih stranaka koji su voljom građana izabrani u Hrvatski sabor.

NAJVAŽNIJI DOKUMENT PLENKOVIĆEVE VLADE: Do 2030. zaposlenost u Hrvatskoj iznad prosjeka EU!?

MARTINA DALIĆ SE VRATILA NA MALA VRATA U VLADU: Kao konzultantica Svjetske banke radi na najvažnijem državnom dokumentu

Dopis Predsjednika Republike upućen 10. studenoga 2020. predsjedniku Vlade RH s rečenim prijedlogom dostavljamo u nastavku:

Poštovani gospodine predsjedniče Vlade,

Nastavno na poziv za sudjelovanje u Upravljačkom odboru za izradu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine koji je Uredu predsjednika Republike Hrvatske uputila ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, želim istaknuti kako je spomenuta Strategija izuzetno važan dokument za Republiku Hrvatsku.

Zbog važnosti Strategije, izazova s kojima se Republika Hrvatska susreće te mogućnosti koje se otvaraju u narednom desetogodišnjem razdoblju, predlažem Vam da izmijenite Odluku o osnivanju Upravljačkog odbora i izvršne radne skupine za izradu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine tako da se u nju uključe i predstavnici parlamentarnih stranaka iz redova oporbe.

Kako je riječ o izradi ključnog dokumenta za cjelokupni razvoj društva i gospodarstva u desetogodišnjem razdoblju, smatram kako bi Upravljački odbor trebao biti inkluzivan i obuhvaćati ne samo predstavnike relevantnih institucija nego i predstavnike političkih stranaka koji su voljom građana izabrani u Hrvatski sabor. Smatram da ćemo tako osigurati da Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. bude zaista dokument koji će se provoditi bez obzira koja je politička opcija na vlasti.

Poštovani predsjedniče Vlade, Hrvatska je oko važnih nacionalnih pitanja uvijek postizala konsenzus što je doprinijelo ostvarenju hrvatskih strateških ciljeva. Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. dokument je od nacionalnog strateškog interesa oko kojeg se treba postići konsenzus.“, napisano je u četvrtak.

Povratak na Net.hr