TREBAJU PODRŠKU

PREDSJEDNIK LIJEČNIČKE KOMORE ZABRINUT: ‘Epidemiologa je malo, treba ih rasteretiti administrativnog posla’

‘Svega 150 epidemiologa, kad gledamo razmjere epidemije, nije optimalna brojka. Treba im dati podršku i rasteretiti ih administracije jer njihove su odluke ključne u suzbijanju epidemije’, rekao je Krešimir Luetić

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić kazao je kako su domaći epidemiolozi od početka epidemije koronavirusa u posebnom režimu rada te je upozorio da ih je i inače vrlo malo.

‘Imamo svega 150 epidemiologa’

“Svega 150 epidemiologa, kad gledamo razmjere epidemije, nije optimalna brojka. Treba im dati podršku i rasteretiti ih administracije jer njihove su odluke ključne u suzbijanju epidemije”, rekao je Luetić gostujući na televiziji N1.

On smatra da se porast oboljelih može povezati s aktivnostima tijekom godišnjih odmora.

“Što se tiče zdravstvenog sustava, na početku su 15 posto od svih zaraženih zdravstveni radnici, i sad imamo nekoliko desetaka zaraženih i u izolaciji višestruko više”, kazao je.

PADAJU S NOGU OD UMORA: Epidemiolozi poput detektiva traže kontakte zaraženih; ‘Ovome nema kraja. Treba nas biti deset puta više…’

Čak 2100 obiteljskih liječnika s visokim prosjekom godina

Luetić je ponovno istaknuo i problem obiteljskih liječnika, kojih je 2100 s visokim prosjekom godina, a trećina njih u idućih pet godina otići će u mirovinu.

“Vapaj obiteljskih liječnika nije iracionalan strah, on je racionalan i brojkama utemeljen. Komunikacija s ministrom Berošem je dobra, on želi čuti probleme i prijedloge rješenja, imam nekoliko inicijativa i očekujemo pomake”, kaže Luetić.

Na koncu je roditelje djece koja su u bolnicima zamolio za razumijevanje jer epidemiološka situacija trenutno diktira uvjete života.

LIJEČE NAS UMIROVLJENICI, MNOGI BI MOGLI OSTATI BEZ OBITELJSKOG LIJEČNIKA: Ordinacijama prijeti zatvaranje, a ovdje je najgore

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr