PLJUŠTE KRITIKE

PREDSJEDNIK ILI REALITY ZVIJEZDA? Ako je suditi prema dosad viđenom, Trumpova Amerika bit će reality show

A što bismo drugo mogli očekivati od čovjeka koji u suštini i jest reality zvijezda…

Kao što je bilo do sad, tako se i nastavlja – život novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa nastavlja se u tonu jednog ispodprosječnog reality showa. No, na stranu njegovi ispadi, teorije zavjere i prijetnje uhićenjima u maniri najvećih svjetskih diktatora, pod pojmom reality showa u ovom kontekstu uglavnom se misli na slaganje njegove administracije.

TRUMP NAPISAO GLUP KOMENTAR O CASTRU, INTERNET MU SE RUGA: ‘Jesi li to sam smislio? Briljantno’

Trump doslovce zadirkuje javnost tweetovima u kojima redovno daje do znanja kako samo on zna ‘finaliste’ za vrlo ozbiljne pozicije administraciji jedne od najjačih svjetskih sila.

Kamere posvuda

Usto, američki kanal C-Span, postavio je kamere u predvorje Trump Towera i tome potencirao reality aspekt cijele ove situacije.

Kako je u reality showovima moguće apsolutno sve, tako je apsolutno sve moguće i kod Trumpa. Mitt Romney, čovjek koji je Trumpa nazvao prevarantom i lažnjakom, sada se sastao s njim i postao najizgledniji kandidat za poziciju Secretary of State, odnosno američkoh ekvivalenta ministra vanjskih poslova.

TRUMP STVARNO RADI ČUDA ZA PROBAVU: Slovenci posvetili Donat Mg Trumpu, navodno djeluje još bolje

Društvene mreže kao ratno polje

A jednako kako su reality showovi puni tračeva i zakulisni igara, tako su i neki članovi Trumpova prijelaznog time već ocrnili Romneya i to na društvenim mrežama.

Jasno je da će upravo tako izgledati Trumpovo predsjednikovanje, a hoće li biti uspješno, ovisi o ljudima kojima će se okružiti. S obzirom da ih bira u maniri reality showa, teško je vjerovati da je pred SAD-om doba nove renesanse.

 

Povratak na Net.hr