KAZNE ZA SALMONELU

ŠEF HSS-a PORUČUJE VLADI: ‘Budite frajeri! Zatvorite Billu, Konzum, Lidl, Kaufland…’

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak komentirao je za N1 aktualnu aferu sa salmonelom tj. niz nalaza inspekcije koja je u mesu trgovačkih centara, ali i nekih OPG-ova pronašla opasnu bakteriju.

KREĆE MASOVNI NADZOR: Ove godine salmonela pronađena 67 puta, ali potrošači nisu znali!

“To je rezultat politika uvozničkog lobija koji je uništio domaću proizvodnju, to je rezultat svega nevaljanog kroz 25 godina, koje se sad vraća kroz lošu hranu, kroz smeće iz cijelog svijeta, koje završava na policama hrvatskih dućana. To je ta hrvatska politika napravila, a to sada treba mijenjati. Vidim da ministar Tolušić ima dobru volju”, rekao je Beljak.

“U posljednjih 10 dana imate zatvaranje lokala u kojima su ulovljeni gosti da puše na terasama. Ako Tolušić ima dobre namjere, neka zatvori Konzum, Billu, Lidl, Kaufland, i druge trgovačke centre gdje je pronađena salmonela. Hajdemo da vidimo frajeru, ja bih to napravio”, kaže predsjednik HSS-a.

SALMONELA U JOŠ DVA PROIZVODA! Otkriveni su u barem dva trgovačka centra, istražuju prodaje li se i drugdje

“Na slabima se možete iživljavati, na našim ugostiteljima zbog minornog prekršaja, ali, hajde, zatvorite velike trgovačke centre. Budite frajeri, nemojte više govoriti, počnite djelovati. Zatvorite Kaufland u kojem je pronađena salmonela, opasna po zdravlje, onda ćete pokazati da ste dosljedni. Baš kod nas u Samoboru imali smo smrtni slučaj. Pošaljite inspekciju i policiju, imate smrtni slučaj, napravite istragu, oblijepite trgovački centar gdje je pronađena salmonela trakama i zatvorite ga na 10 dana”, poručio je Beljak.

OPET SALMONELA: Povučena pureća prsa iz SPAR-a, vratite ih u trgovinu!

Govoreći o poreznoj reformi, Beljak kaže da to nije reforma nego krpanje rupa za 2017.

“Uništit će pola općina, to je onaj najžalosniji dio reforme. Dijelovi koji su najsiromašniji, oni koji su uništeni u ratu će zbog toga najviše ispaštati, to je zakulisni put da se ukine veći dio općina, zapravo da im se ukine život”.

Za inicijativu Mosta o smanjenju plaća saborskim zastupnicima, Beljak kaže da je populistički potez:

“Saborski zastupnici bi trebali biti volonteri, to bi bila prava reforma. Neka tu pokažu svoju dosljednost, vidjet ćemo tko će se onda kandidirati.”

Povratak na Net.hr