banner

'ODGOVORNI SMO SVI'

PREDSJEDNICA ZA NEPOTIZAM OKRIVILA BIVŠU DRŽAVU: I ne, nije riječ o Jugoslaviji

Grabar-Kitarović smatra kako je to nasljeđe austrougarskog sustava

Gostujući u nedjelju na N1 televiziji predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović za nepotizam je okrivila – Austro-Ugarsku. “Tko je odgovoran za tu društvenu pojavu nepotizma? HDZ je na vlasti…”, pitala je voditeljica Nataša Božić predsjednicu.

“Odgovorni smo svi mi svih ovih godina, to je nasljeđe, rekla bih, još austrougarskog sustava pa onda dalje. Mislim da se nismo dovoljno snažno borili protiv takvih pojavnosti. Nemojmo korupciju tražiti samo u visokoj politici, ima je, nažalost, na mnogo razina u Hrvatskoj i mislim da svi možemo tome pridonijeti tako što upozoravamo na probleme, na problematiku koja se događa oko nas i stvarno da o tome raspravljamo”, rekla je predsjednica.

Trebali bismo isticati pozitivne primjere

Kazala je i kako treba isticati pozitivne primjere poput gospodina Mate Rimca. “Prečesto mijenjamo ili najavljujemo promjene zakona i poreza, dok se oni snizuju, sve je to dobro. Mislim da moramo ići u tom pravcu rasterećenja rada, dakle, veće plaće za zaposlenika, manja cijena za poslodavca, i to je po meni jedna od temeljnih reformi kojima se može i mora početi rješavanje i demografske problematike”, kazala je predsjednica.

Povratak na Net.hr