PRIPREME SU KRENULE

PREDSJEDNICA UGOSTITELJA NAJAVILA DA ĆE IH VEĆINA OTVORITI U PONEDJELJAK: ‘Ako ne zaposlimo ljude u punom kapacitetu, ne znam tko će sezonu raditi’

Mnogi radnici su odustali od posla, a sa smanjenim prihodima još ih je i teže zadržati

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite odobrio otvaranje terasa od ponedjeljka, ugostitelji na splitskoj rivi cijelog dana su čistili podove, provjeravali su tende i nastavljaju s pripremama do ponedjeljka.

STOŽER OBJAVIO SVE DETALJE NOVIH MJERA: Ovo je šest odluka koje vrijede od ponedjeljka

Između svakog stola bit će najmanje tri metra razmaka.

“Vjerujem da će svi otvoriti svoje objekte. Ukoliko se otvore terase, hoće li se nastaviti ekonomske mjere – danas smo vidjeli da hoće . Zahvalni smo, nadamo se da će uskoro biti ispunjeni još neki kriteriji”, rekla je Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja, za RTL.

Bez glazbe na terasama

Stožer je odlučio da se glazba na terasama neće puštati, no je li to određena vrsta manipulacije?

“Ne vjerujem da će biti manipulacije, poanta je da što prije dočekamo razdoblje kad ćemo normalno raditi. Jedino što nas može spasiti su ekonomske mjere. Nažalost, izostavljeni će biti sezonci, čini mi se. Ako se toliko oslanjamo na sezonu, trebamo naći rješenje da i ti objekti budu uključeni u mjere”, objasnila, je Tabak.

HOĆE LI NAM TREĆI VAL UNIŠTITI SEZONU? ‘Nema izgleda da će nam cijepljenje pomoći prije jeseni’

Mnogi radnici su odustali od posla, a sa smanjenim prihodima još ih je i teže zadržati.

“Ostat će sada radna snaga koja jest, samo će se produžiti. Nadam se da će se početi tražiti dodatna radna snaga. Ako ne zaposlimo ljude u punom kapacitetu, ne znam tko će sezonu raditi”, rekla je Jelena Tabak.

Povratak na Net.hr