NESLUŽBENO SE DOZNAJE

PREDSJEDNICA SUTRA PREDLAŽE ŠEFA VRHOVNOG SUDA: Sabor ima vrlo kratak rok u kojem mora donijeti odluku

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sutra će Saboru predložiti kandidata za predsjednika Vrhovnog suda, neslužbeno doznaje N1 televizija.

Sabor ima svega pet dana da provede raspravu na matičnom Odboru za pravosuđe, pričeka mišljenje opće sjednice Vrhovnog suda i potom izglasa predsjednika Vrhovnog suda, s obzirom da se Sabor po Ustavu mora raspustiti na ljetnu stanku do najkasnije 15. srpnja.

Kao što smo jučer izvijestili, od kandidature je u subotu odustao predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, Ivan Turudić, a mediji pišu kako sada najviše izgleda za izbor na tu dužnost ima Đuro Sessa, dugogodišnji predsjednik Udruge sudaca.

Turudić je odustajanje u pismu predsjednici objasnio “orkestriranim napadima u medijima zbog dvadesetogodišnjeg poznanstva s notornim Zdravkom Mamićem“. Opširnije pročitajte OVDJE

Iz Ureda predsjednice neslužbeno su novinarima N1 televizije objasnili da prijedlog kandidata stiže ovako kasno jer je predsjednica pokušala u razgovorima postići što širi konsenzus oko kandidata.

Na čelu Vrhovnog suda proteklih je 12 godina bio Branko Hrvatin, a njemu mandat prestaje 19. srpnja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr