NIJE TO JOŠ GOTOVO

PREDSJEDNICA SAMA SEBE UVALILA U NOVE PROBLEME: Pokreće se istraga o ‘raznim večerama’ koje je Mamić organizirao Kolindi?

“Zdravko Mamić za mene je organizirao razne večere”, izjavila je prije nekoliko dana Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Novu TV i čini se sama sebe uvalila u nove probleme.

Glasnogovornica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Martina Jurišić za Novi list je priznala da će to tijelo raspravljati o novim predsjedničinim izjavama.

PREDSJEDNICA PROGOVORILA O ROĐENDANSKOJ PROSLAVI I VEČERAMA S MAMIĆEM: ‘Uopće ne razumijem u čemu je poanta svega ovoga’

“Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmotrit će predstavljaju li izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, o tome da joj je Zdravko Mamić organizirao više večera, povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa, a novi predmet Povjerenstvo zasad nije otvorilo”, izjavila je Jurišić.

Eventualni novi predmet otvorio bio se nakon rasprave na Povjerenstvu.

NAJSTROŽE ČUVANA DRŽAVNA TAJNA: MUP odbija dati podatak je li predsjednica bila na rođendanskoj zabavi Zdravka Mamića

Podsjetimo, Grabar-Kitarović je u intervjuu za Novu TV između ostalog izjavila da joj je Zdravko Mamić organizirao razne večere.

“Uopće ne razumijem u čemu je poanta ovoga i zašto uopće razgovaramo više o ovome. Tu apsolutno nema nikakvog sukoba interesa. S gospodinom Mamićem nisam u kontaktu, rekla bih već više od dvije godine. Dakle, sukob interesa ne može postojati zato što gospodin Mamić ni na koji način ne utječe na obnašanje moje javne dužnosti”, tvrdi predsjednica.

KOLINDA NAPALA ŠEFICU POVJERENSTVA: ‘Istražuje je li Mamić organizirao moj rođendan? Ta gospođa vodi osobni rat protiv mene’

Prije toga, Grabar-Kitarović je optužila predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Daliju Orešković da vodi osobni rat protiv nje.

Povratak na Net.hr