KOLINDA NA PUTU

PREDSJEDNICA PRESELILA URED U ČAKOVEC: ‘Međimurje je primjer ostalima u Hrvatskoj’

Simboličnim dizanjem zastave Predsjednice RH ispred zgrade Međimurske županije označeno je u četvrtak trodnevno izmještanje predsjedničinog ureda u Čakovec i Međimursku županiju.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović tom je prigodom izjavila da je Međimurje vrlo često bilo van granica matice Hrvatske, ali da je svoju domoljubnost dokazalo mnogo puta tijekom povijesti, a posebno za vrijeme Domovinskog rata.

“Želim zahvaliti svim braniteljima iz Međimurja koji su se hrabro i zdušno borili za Hrvatsku”, naglasila je.

Međimurje kao primjer ostatku Hrvatske

Za Čakovec je rekla da je zamašnjak razvoja Međimurske županije, grad industrije, obrta, poduzetništva, ali i grad kulture. Pohvalila je velika ulaganja Grada Čakovca u društveni razvoj i obrazovanje te najavila da će razgovarati i s poduzetnicima, obrtnicima i seljacima, sa onima koji rade u lokalnoj samoupravi, kako bi se upoznala s problemima, ali i čula njihovu viziju razvoja Međimurja, ali i cijele Hrvatske.

Govoreći o tome kako su Međimurci vrlo radišni i marljivi ljudi, rekla je kako je područje između Mure i Drave primjer razvijenog poduzetništva koji je uzor ostalima u Hrvatskoj.

“Tijekom tri dana istaknut ćemo primjere kako se u radu između lokalne samouprave, poduzetnika i građana mogu privući ulaganja, što nam je potrebno u cijeloj Hrvatskoj”, kazala je Grabar Kitarović.

Borit će se za bolji položaj Roma

Za romsku zajednicu koja živi u Međimurju, rekla je da će učiniti sve da se njihov položaj u društvu još više podigne.

Predsjedničinu zastavu podigao je odličan učenik Leon Vlašić, a tijekom boravka u Međimurju Kolinda Grabar Kitarović sastat će se s predstavnicima braniteljskih udruga, romske zajednice, posjetit će uspješne gospodarstvenike, Advent u Čakovcu, nacionalni gimnastički centar ATON, sudjelovati na završnoj svečanosti obilježavanja godine Nikole Šubića Zrinskog Sigetskog.

U Toplicama Sveti Martin u subotu će održati prijem za predstavnike Diplomatskog zbora akreditiranih u Hrvatskoj.

Povratak na Net.hr