U SUKOBU INTERESA?

PREDSJEDNICA POSLALA ODGOVOR, ALI… Povjerenstvo još ne može donijeti odluku o njenom putovanju u SAD

Ne jenjava zanimanje domaće javnosti o razlozima putovanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u SAD, a njezin je slučaj, nakon tri odvojene prijave, došao i na dnevni red Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Predsjednica je, naime, ispunila svoju zakonsku obavezu i, nakon deset dana, poslala Povjerenstvu odgovore vezane za njezino putovanje u SAD, piše RTL-ov portal Vijesti.hr.

Predsjednica nije poslala potpune odgovore

Međutim, RTL doznaje da predsjednica Republike nije poslala potpune odgovore zbog čega Povjerenstvo o njenom slučaju još ne može raspravljati. Istodobno iz Ureda predsjednice poručuju kako smatraju da su odgovorili na odgovarajući način.

“Povjerenstvo je od Ureda Predsjednice RH, danas zaprimilo dopis, čiji sadržaj za sada ne možemo iznositi u javnosti. Nakon što Povjerenstvo prikupi potrebne podatke i dokumentaciju, predmet će se uvrstiti na javnu sjednicu na kojoj će (…) donijeti odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka u ovom slučaju”, stoji u priopćenju Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

KOLINDA BRANI SVOJ SPORNI POSJET SAD-u, A IMA I PORUKU ZA BEOGRAD: ‘Napadi na mene su mobing, a Srbiji neću dopustiti da nas šamara!’

“Što je zemlja kraća u demokraciji, kriteriji su labaviji”

Ovaj slučaj u kojem se predsjednica Grabar-Kitarović proziva za netransparentnost, za RTL je prokomentirao i politički analitičar Ivan Rimac.

“Što je zemlja kraća u demokraciji, to su kriteriji labaviji i relativiziraju se. U razvijenim demokracijama, pritisak javnosti i medija obično brzo rezultira ostavkama s takvim političarima”, smatra Rimac.

Kao svježi primjer iz jedne razvijene demokracije stigla je danas vijest iz Australije gdje je tamošnja ministrica zdravstva Susan Ley podnijela ostavku nakon što se utvrdilo da je svoja privatna putovanja plaćala proračunskim novcem.

UGLEDNI ANALITIČAR ZA NET.HR: ‘Tko bi to mogao sabotirati dogovore sa SAD-om, Srbi preko Putina?! Kolindini izgovori su doista djetinjasti’

 

 

Povratak na Net.hr