ZABRINUTA ZBOG PODJELA

PREDSJEDNICA: ‘NDH je bila najmanje nezavisna, ustaški režim je bio zločinački’

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je, uoči sastanka s predstavnicima židovske zajednice, ‘društvene čimbenike u državi na prestanak podjela po ideološkoj osnovi’.

Grabar Kitarović je u obraćanju medijima kazala kako je “zabrinuta zbog jačanja ideoloških podjela u društvu, posebno oko dana sjećanja na nevine žrtve Jasenovca“.

PREDSJEDNICA PORUČILA: ‘Ustaše nisu temelj Hrvatske, oni su bili na krivoj strani’

“NDH je bila najmanje nezavisna i najmanje je štitila interese hrvatskog naroda, a ustaški režim je bio zločinački režim. Antifašizam je u temeljima hrvatskog Ustava, a moderna Hrvatska država izrasla je na temeljima Domovinskog rata”, rekla je Grabar Kitarović, prenosi N1.

KARAMARKO POZIVA ŽIDOVE I SRBE: ‘Nemojte bojkotirati Jasenovac, razmislite još jednom’

Predsjednica je pozvala sve građane i stranke te Vladu i Sabor “da se ujedinimo oko temeljnih vrijednosti društva”, u ovom slučaju oko zajedničkog obilježavanja žrtava Jasenovca.

“Pozvala sam neke od sudionika na razgovor oko obilježavanja komemoracije Jasenovca. Cilj mi je smiriti tenzije da dostojno odamo počast žrtvama Jasenovca i kako bismo se prestali dijeliti po ideološkim pitanjima”, zaključila je predsjednica.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr